Με την 4η Συναντηση Θρακιωτικων Συλλογων ξεκινησαν τα Γρατιναια 2019 (+Gallery)

11 Σύλλογοι από τη Θράκη συμμετείχαν στη βραδιά που άνοιξε τις φετινές εκδηλώσεις στη Γρατινή

Με τη συμμετοχή 11 συλλόγων, από τη Ροδόπη και τον Έβρο, πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση Θρακιώτικων Συλλόγων στο γήπεδο της Γρατινής την Κυριακή 18 Αυγούστου, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις για τα Γρατίναια 2019.
 
Τα μέλη των συλλόγων, αλλά και πολύς κόσμος, αγκάλιασαν για ακόμα μια φορά την εκδήλωση, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό σε μια σειρά από χορούς και μετά ενώνοντας τα χέρια για να χορέψουν όλοι μαζί τον χορό της φιλίας.
 
Στην 4η Συνάντηση Θρακιώτικων Συλλόγων βρέθηκαν η Χορευτική Ομάδα Φερών, το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, ο Σύλλογος Θρακών, οι Φιλοτέχνες Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη, το Χορευτικό Ενορίας Σαπών, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου “Το Ευθύμιο”(Θμυκιο) και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινης.
 
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν 4 μαθητές από τη Γρατινή που εισήχθησαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ ακολούθησε χορός και τραγούδι μέχρι αργά.
 
Τα Γρατίναια πραγματοποιούνται για ακόμα μια χρονιά στον οικισμό, συνδυάζοντας τις γιορτές με τον αθλητισμό και την παράδοση.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 18 Αυγούστου με Αγιασμό στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο της Γρατινής, για να ακολουθήσει το βράδυ η 4η συνάντηση Θρακιώτικων Συλλόγων.
 
Σήμερα, Τρίτη 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 τα Γρατινο-μαγειρέματα στα Πλατανάκια, την Τετάρτη 21 θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 τουρνουά Μπάσκετ 3on3 στο Δημοτικό Γήπεδο Γρατινής, ενώ την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 20:30 στα Πλατανάκια θα πραγματοποιηθεί RiverParty.
 
Οι εκδηλώσεις κλείνουν το Σάββατο 24 Αυγούστου με Παιδική Βραδιά στην πλατεία της Γρατινής στις 20:30.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.