Με θετικο προσημο ολοκληρωθηκε η καμπανια ευαισθητοποιησης κατα του καπνισματος

Του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΟΡΦΕΑΣ» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σωματείο Ζυθεστιατόρων – Ψητοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ροδόπης και το Σωματείο Καφεπωλών καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ροδόπης
 
Την τελευταία φάση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης των πολιτών της Κομοτηνής με τίτλο «Καπνίζω, αφορά μόνο εμένα; Οι επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος» υλοποίησαν χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, φορείς, ήτοι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ», ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, το Σωματείο Ζυθεστιατόρων – Ψητοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ροδόπης και το Σωματείο Καφεπωλών καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ροδόπης.
 
Η τελευταία φάση της καμπάνιας, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου, αφορούσε στην διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού από το ενημερωτικό περίπτερο του Κέντρου Πρόληψης που στήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό στο κέντρο της πλατείας, αλλά και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, δια στόματος των υπευθύνων του Κέντρου Πρόληψης. Παρόντες στην εν λόγω εκδήλωση ήταν τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, όσο και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, καθώς επίσης και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» με επικεφαλής των επιστημονικά υπεύθυνο κ. Γκάρο Εσαγιάν.
 
Για μία πρωτότυπη καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών της περιοχής σχετικά με τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος έκανε λόγο η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τους εμπόρους, τους ζυθεστιάτορες, τους καφεπώλες και γενικότερα τους επαγγελματίες της περιοχής μας που όπως είπε «στην πλειοψηφία τους δέχθηκαν με προθυμία να γίνουν αρωγοί αυτής της καινοτόμας προσπάθειας». 

Ανέστης Βαφειάδης «Να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με όλους τους φορείς της πόλης για να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη πιο ανθρώπινη»

«Οι επαγγελματίες της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την από κοινού δράση μας, με τον κύβο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της καμπάνιας, «αυτά είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα κάτι που μας γεμίζει χαρά και μας ωθεί να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με όλους τους φορείς της πόλης, όχι μόνο για τα συνδικαλιστικά μας ζητήματα, αλλά και για κοινωνική δράση. Για να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη πιο ανθρώπινη, να δώσουμε περισσότερη σημασία στον άνθρωπο κι όχι μόνο στο χρήμα όπως γίνεται στις μέρες μας». Αντίστοιχες ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν έδωσε με την σειρά του και ο κ. Γιάννης Μαυρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Καφεπωλών καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ροδόπης. 

Γκάρο Εσαγιάν «Ο κόσμος τάχθηκε υπέρ μιας ολιστικής προσέγγισης στην οποία συμμετέχουν τα σχολεία, οι γονείς, η κοινωνία, η πολιτεία»

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης κ. Γκάρο Εσαγιάν δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της καμπάνιας, κάνοντας ειδική μνεία στην βοήθεια των σωματείων που όπως είπε « συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, τοποθετώντας στο χώρο τους τα συνθήματα, τον περίφημο κύβο κατά του παθητικού καπνίσματος».
 
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα ο κ. Εσαγιάν χαρακτήρισε ως ικανοποιητικό το ότι «το 42% των ερωτηθέντων σε ένα δείγμα 200 ατόμων από τον τοπικό πληθυσμό, δήλωσαν ενήμεροι γι’ αυτή την καμπάνια, με τη συντριπτική πλειονότητα τους να τη βρίσκει θετική, θεωρώντας ότι πρέπει να γίνονται τέτοιες προσπάθειες κι είναι υπέρ μιας ολιστικής προσέγγισης στην οποία συμμετέχουν τα σχολεία, οι γονείς, η κοινωνία, η πολιτεία με την απαγόρευση κατά του καπνίσματος και με την ευαισθητοποίηση την οποία παρέχει ο φορέας μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.