Με ταχεις ρυθμους προχωρα το Εσπερινο ΓΕΛ Κομοτηνης

Η νέα δομή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από το Σεπτέμβριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής διευθυντών για τις σχολικές μονάδες της Ροδόπης, τα αρχικά αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να γνωστοποιηθούν στις 19 Ιουλίου, με τις τελικές λίστες μετά τις ενστάσεις να ανακοινώνονται στις 24 Ιουνίου.
 
Μεταξύ των διευθυντών που θα επιλεγούν ένας ή μία θα έχει την ευθύνη της οργάνωσης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, το οποίο ξεκινά το Σεπτέμβριο τη λειτουργία του.
 
Η δομή αυτή, σημείωσέ η κ. Κοσμίδου, έρχεται να βοηθήσει μητέρες ανηλίκων, οι οποίες μπορούν, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται, με την ιδιότητα της μητέρας ανηλίκου να φοιτήσουν στο σχολείο, αλλά και παιδιά των οποίων οι γονείς απεβίωσαν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το Γενικό Λύκειο, παιδιά από 16-18 που απασχολούνται σε οικογενειακή ή άλλη επιχείρηση, ενήλικοι οι οποίοι θέλουν να τελειώσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι, μιας και πλέον, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δεν είναι απαραίτητο ο ενήλικος να εργάζεται για να εγγραφεί, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αυξήσει τις ευκαιρίες που έχει για εργασία.
 
Είναι πολύ σημαντική η στήριξη αυτής της δομής, η οποία θα λειτουργήσει κανονικά από το Σεπτέμβριο, με την τάξη της 1ης Λυκείου να κάνει την αρχή.
 
Ο διευθυντής θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο, μιας και θα κληθεί να στήσει μια σχολική μονάδα από την αρχή, με την εμπειρία και την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Πληροφορίες για τις δυνατότητες φοίτησης, ποιος έχει δικαίωμα και το πρόγραμμα σπουδών και τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενο μπορούν να μάθουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σύντομα αναμένεται να ενημερωθεί με όλες τις πληροφορίες αυτές και η ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.