Με τα ποδια στα Φατηριακα

Πολλοί οι πιστοί που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί την πεζοπορία για την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Πολλοί ήταν οι πιστοί για ακόμη μια χρονιά που τηρώντας πιστά το έθιμο ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί την πεζοπορία με κατεύθυνση την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Παραμονή της εορτής των Εννιαημέρων της Θεοτόκου στο Μοναστήρι ο χώρος είχε ετοιμαστεί καταλλήλως για να υποδεχθεί τους πιστούς που προστρέχουν να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα.

Οι επίσημες θρησκευτικές εκδηλώσεις για την γιορτή αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα στις 18.00 από το Εξωκκλήσι «Ρόδο το Αμάραντον», όπου βρέθηκε η Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, με εσπερινό και λιτανεία της εικόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Θα ακολουθήσει στις 19.00 πανηγυρικός εσπερινός στην Μονή χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 7.00 θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο ώστε να φιλοξενηθεί στον περιβάλλοντο χώρο και η εμποροπανήγυρη που λαμβάνει χώρα εν παραλλήλω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.