Με πορους του Ταμειου Ανακαμψης η ασφαλτοστρωση του Ιασμου

Σε προτεραιότητα οι κεντρικές αρτηρίες μετά το τέλος των εργασιών για την κατασκευή του βιολογικού

Το ζήτημα της κάκιστης κατάστασης του οδοστρώματος εντός του Ιάσμου αλλά και σε λοιπούς οικισμούς του Δήμου έθιξε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.

Ο κ. Μουμίν υπενθύμισε την πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από τον Μάρτιο του 2021 και αφορά στην πλήρη ασφαλτόστρωση του Ιάσμου προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ περίπου για να υπογραμμίσει πως από τότε γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεση πόρων. Η πρόσφατη κάθοδός του στην Αθήνα με την αφορμή της έκτακτης σύσκεψης της ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας και στα οικονομικά των δήμων αποτέλεσε για τον ίδιο ευκαιρία εκ νέου συζήτησης του ζητήματος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Κατά την συνάντηση όπως εξήγησε ο ίδιος επισημάνθηκαν οι βασικές δυσκολίες που αφορούν στην χρηματοδότηση αυτού και αντίστοιχων έργων σε όλη την Ελλάδα, δεδομένου ότι δεν εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως τα έργα αγροτικής οδοποιϊας εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως κομμάτι της χρηματοδότησης θα μπορέσει να βρεθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα όπως εξήγησε ο ίδιος 16 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατευθυνθούν προς την ΠΑΜ-Θ για τέτοια έργα, με την κατανομή να γίνεται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, εκτιμώντας πως σε δεύτερο χρόνο ο Δήμος Ιάσμου θα μπορέσει να απορροφήσει ποσό της τάξεως των 300.000-400.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση κεντρικών έστω αρτηριών εντός του Ιάσμου.

Τις ερχόμενες εβδομάδες όπως επίσης έκανε γνωστό  ξεκινά η τελευταία φάση κατασκευής του βιολογικού του Ιάσμου, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν εκ νέου εσκαφές σε κεντρικές αρτηρίες, υπενθυμίζοντας εκ νέου την δέσμευσή του ότι με το τέλος των έργων αυτών και με τους πόρους που θα έχει στην διάθεσή της η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει «με ρεαλισμό και πραγματικά μεγέθη» να αποκαταστήσει ένα κομμάτι των κεντρικών οδών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.