Με οικοτροφους φοιτητες και το πρυτανικο σχημα του ΔΠΘ συναντηθηκε ο Προεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Ζητήματα φοιτητικής μέριμνας στο τραπέζι της συζήτησης

Στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Δημήτρης Ζέρβας με αφορμή την προγραμματική σύμβαση που θα  υπογραφεί μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, η οποία κατατίθεται μάλιστα σήμερα προς ψήφιση στην Σύγκλητο του ΔΠΘ.
 
Τον κ. Ζέρβα «υποδέχτηκε» και ομάδα Οικότροφων Φοιτητών της Κομοτηνής με τους οποίους είχε ολιγόλεπτη συνομιλία κατά την οποία μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε η αδυναμία λήψης των αιτημάτων τους στην διοίκηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Για την επίλυση του ζητήματος μάλιστα αυτού αποφασίστηκε η δημιουργία διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαμέσου του οποίου οι φοιτητές θα μπορούν να στέλνουν απευθείας τα αιτήματά τους στην διοίκηση του Ιδρύματος. 

Τα αιτήματα των φοιτητών 

Οι οικότροφοι φοιτητές των Τμημάτων της Κομοτηνής του ΔΠΘ, ζήτησαν από τον κ. Ζέρβα την επίλυση μίας σειράς προβλημάτων που αφορούν στις εστίες και την Λέσχη Σίτισης της Κομοτηνής. Ειδικότερα για το ζήτημα των εστιών, ζήτησαν μόνιμη λύση στο πρόβλημα θέρμανσης και ζεστού νερού, επισκευή και ποιοτική συντήρηση των δωματίων, επισκευή, τακτικό καθαρισμό και επισκευή των ψυκτών για πόσιμο νερό καθώς και επιδιόρθωση των δρόμων γύρω από τις εστίες της Κομοτηνής.
 
Ως προς τη Λέσχη Σίτισης τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης της και της υποβάθμισης της ποιότητας και της ποσότητας του παρεχόμενου φαγητού, καμία απόλυση ή μείωση των εργαζομένων, την διευθέτηση των ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί στον εξοπλισμό και τέλος την άμεση επισκευή της οροφής, που όπως εξήγησαν παρουσιάζει διαρροές.
 
Ακολούθησε συνάντηση του προέδρου του Ιδρύματος με τις πρυτανικές Αρχές, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με θέμα την προαναφερθείσα προγραμματική σύμβαση, η σύναψη της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. 

Η προγραμματική σύμβαση ανοίγει τον δρόμο για την επίλυση των ζητημάτων φοιτητής μέριμνας 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» η Αντιπρύτανης, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου  υπογράμμισε πως το πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής μας είναι και το πρώτο το οποίο υπογράφει τη σύμβαση αυτή, για να εξηγήσει έπειτα πως μέσα από αυτή δίνεται η δυνατότητα παρεμβάσεων και στις εστίες του ΔΠΘ, επιτρέποντας να δοθούν επιτέλους λύσεις στα ανοιχτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.