Με λαμπροτητα τιμηθηκε και φετος η Παναγια στα Φατηριακα

Πλήθος πιστών προσέτρεξαν στη χάρη της από όλη τη Θράκη

Πεζοί, με αυτοκίνητα αλλά και με ποδήλατα προσήλθαν τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα των εννιάμερων της Παναγίας, οι πιστοί στην Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος, που αποτελεί θρησκευτικό κέντρο και πόλο έλξης όλων των Θρακιωτών.

Με κατάνυξη έγινε η υποδοχή της εικόνας στην είσοδο της Μονής

Και μπορεί λόγω του κορωνοϊού οι εορτασμοί να ήταν πιο περιορισμένοι, με την εμποροπανήγυρη να μην πραγματοποιείται και φέτος, αυτό όμως δεν περιόρισε την προσέλευση των πιστών, που περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στη Μονή.

Το απόγευμα της Κυριακής οι πιστοί συμμετείχαν στην ακολουθία του εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, όπου ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους προσκυνητών.

Πλήθος πιστών προσήλθε για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας

Αξίζει να σημειωθεί πως δυνάμεις της αστυνομίας επιτηρούσαν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, μιας και η είσοδος στο χώρο της Μονής επιτρεπόταν μόνο με μάσκα.

Πολλοί πιστοί βρέθηκαν με τα πόδια στο δρόμο για τα Φατήριακα

Την Δευτέρα ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή, με την προσέλευση των πιστών να παραμένει σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Της Λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.