Με λαμπροτητα εορταστηκε η 25η Μαρτιου στον Δημο Μαρωνειας – Σαπων

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση σε Ξυλαγανή και Σάπες

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, με αποκορύφωμα την παρέλαση μαθητών, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων στις Σάπες και την Ξυλαγανή και την κατάθεση στεφάνων σε οικισμούς του Δήμου.

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Η σύγχρονη εθνική τραγωδία κατέδειξε πως ακόμα και στο πένθος συλλογικά, με αποφασιστικότητα και ενότητα οι Έλληνες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος»

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή επέτειο ως «διαχρονικό σύμβολο για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αλληλεγγύη, η οποία τιμάται φέτος υπό τη σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών».

«Η σύγχρονη εθνική τραγωδία κατέδειξε πως ακόμα και στο πένθος συλλογικά, με αποφασιστικότητα και ενότητα οι Έλληνες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος» ανέφερε ευχόμενος «τα διδάγματα του αγώνα των προγόνων μας να εμπνεύσουν νέους αγώνες για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισονομία. Να διαφυλάξουμε τις αξίες της πολυπολιτισμικής τοπικής κοινωνίας μας, ώστε να κατακτήσουμε ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Χρόνια πολλά!».

Η εθνική επέτειος εορτάστηκε παρουσία πλήθος κόσμου, τοπικών αρχών και φορέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.