Με καθε λαμπροτητα τιμηθηκε η Παναγια στην Ιερα Μονη Παναγιας Φανερωμενης Βαθυρρυακος

Διαφορετικός από άλλες χρονιές ο εορτασμός, με περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού αλλά με πλήθος πιστών και την ίδια ευλάβεια

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να περιόρισε φέτος τους εορτασμούς, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους πιστούς από τη Ροδόπη και όχι μόνο να συρρεύσουν, για ακόμα μια χρονιά, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή της εικόνα.

Έτσι από το πρωί του Σαββάτου, παραμονή της εορτής, πολλοί πιστοί, είτε με οχήματα είτε όπως είθισται, με τα πόδια, ξεκίνησαν να προσέρχονται στην ιερά μονή, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Άλλωστε και ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να βοηθά να τηρούνται οι προφυλάξεις, και να υπάρχει ομαλή κίνηση των πιστών.

Μάλιστα στην είσοδο υπήρχαν άνδρες της αστυνομίας, που συνέστηναν την χρήση μάσκας στους πιστούς πριν εισέλθουν, ενώ φρόντιζαν και για την τήρηση των μέτρων εντός του αύλειου χώρου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα να χοροστατεί κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο Παρεκκλήσιο της Θεομήτορος, όπου αποκαλύφθηκε η Θαυματουργός ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης.

Στη συνέχεια, χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό  και κήρυξε τον Θείο Λόγο, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους προσκυνητών.

Ο μητροπολίτης τέλεσε και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο χώρο το πρωί της Κυριακής 23 Αυγούστου, απευθύνοντας ολοκάρδιες πατρικές ευχές για τη μεγάλη εορτή της Θεομήτορος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.