Με καθε επισημοτητα η παρελαση της 25ης Μαρτιου στην Κομοτηνη

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας

Με κάθε επισημότητα, με τον καιρό να βοηθά παρά την απειλή της βροχής, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Κομοτηνή με την καθιερωμένη παρέλαση.

Για ακόμα μια φορά σύλλογοι, σχολεία και στρατιωτικές μονάδες παρέλασαν στους δρόμους της Κομοτηνής, τιμώντας αυτούς που έπεσαν κατά την Ελληνική Επανάσταση ώστε σήμερα εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με τους συλλόγους της περιοχής, για να ακολουθήσει η μαθητιώσα νεολαία της πόλης, μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Ακολούθησαν τα τμήματα του Προσκοπισμού και του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Κομοτηνής.

Μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της παρέλασης η μπάντα του Δήμου έδωσε την θέση της στην μπάντα στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ, που έδινε τον ρυθμό στα αγήματα που ακολούθησαν πήρε θέση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων σημαίνοντας την έναρξη του τελευταίου μέρος της σημερινής παρέλασης.

Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων παρέλασαν στελέχη του στρατού, της σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής καθώς και του τάγματος της Εθνοφυλακής.

Τα μηνύματα των επισήμων

Μετά το πέρας της παρέλασης τα δικά τους μηνύματα για την ημέρα έστειλαν πολιτικοί και θρησκευτικοί εκπρόσωποι της περιοχής.

Σταύρος Κελέτσης: «Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και απειλές που μπορεί να εμφανίζονται στο σήμερα και να αφορούν το μέλλον»

«Μπορεί τα αγαθά της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας να τα θεωρούμε λίγο πολύ αυτονόητα και δεδομένα, γι’ αυτά όμως αγωνίστηκαν πρώτα απ’ όλα οι αγωνιστές του ’21 και γενιές άλλων Ελλήνων αγωνιστών που ακολούθησαν και συνέχισαν να αγωνίζονται» ανέφερε στην δήλωσή του ο βουλευτής Έβρου και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σταύρος Κελέτσης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Για να τονίσει πως «στους σημερινούς δύσκολους καιρούς παγκοσμίως, του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης των πάντων, θα πρέπει πάντα να έχουμε το νου μας και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και απειλές που μπορεί να εμφανίζονται στο σήμερα και να αφορούν το μέλλον». «Γι’ αυτό το κράτος και η Πολιτεία είναι πάντοτε έτοιμη και εκπαιδεύει τον στρατό τον οποίο είδαμε να παρελαύνει μπροστά μας και τα νιάτα, τα παιδιά μας, που παρέλασαν και μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον» κατέληξε.

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: «Ο συνδυασμός λογικής και χάριτος μπορεί και σήμερα να κάνει θαύματα»

Για την διπλή εορτή της ημέρας ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων, τονίζοντας πως «η Παναγία μας με την ταπείνωσή της, ανέβασε τον άνθρωπο στον ουρανό και κατέβασε τον Θεό από τον ουρανό στη γη». «Οι λίγοι πρόγονοί μας με το ήθος τους και την χάρη του Θεού, και όχι αποκλειστικά με την λογική, έφεραν το θαύμα της Ελευθερίας στο γένος και το έθνος μας» συνέχισε για να καταλήξει «έτσι λοιπόν ο συνδυασμός λογικής και χάριτος μπορεί και σήμερα να κάνει θαύματα. Τα οποία δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως από μηχανής Θεός, αλλά θα πρέπει να τα κάνουμε όλοι μαζί με την λογική και την πίστη μας».

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η ενότητα και η πίστη των Ελλήνων απέδειξαν πως δεν υπάρχουν χαμένες μάχες και αήττητοι στρατοί»

Η 25η Μαρτίου του 1821 η τόλμη, η ενότητα και η πίστη των Ελλήνων απέδειξαν πως δεν υπάρχουν χαμένες μάχες και αήττητοι στρατοί, και κατέκτησαν με μεγάλο αγώνα και αίμα την ελευθερία που καλούμαστε σήμερα να προασπισουμε σε μια δύσκολη συγκυρία, τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μανώλης Ταπατζάς: «Χρόνια πολλά σε όλους τους Θρακιώτες, τους Ροδοπίτες και τους απανταχού Έλληνες»

Η 25η Μαρτίου είναι σημαντική ως ημερομηνία, γιατί ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της πατρίδας, μας, και ως ημέρα, γιατί όλοι όσοι βράθηκαν στο χώρο της παρέλασης τιμούν τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, που ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί άψογα η παρέλαση.

Ευχήθηκε δε χρόνια πολλά σε όλους τους Θρακιώτες, τους Ροδοπίτες και τους απανταχού Έλληνες, με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Τζιχάτ Χαλήλ: Χρόνια πολλά σε όλους

Στην σημασία της εορτής αναφέρθηκε ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ, που ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Αθανάσιος Ελευθεράκης: Να εμπνευστούμε από τους αγώνες των ηρώων μας

Δηλώσεις έκανε εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης ο τομεάρχης Υγείας κ. Αθανάσιος Ελευθεράκης που τόνισε πως πρέπει να εμπνευστούμε από τους αγώνες των ηρώων μας και τηρώντας όσα διαφύλαξαν με αυτοθυσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.