Με καταθεση στεφανων ξεκινησαν οι εκδηλωσεις για την 25η Μαρτιου στην Κομοτηνη

Την παραμονή της εορτής, με τη συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης

Με κατάθεσή στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία της Κομοτηνής ξεκίνησε ο εορτασμός της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, την παραμονή της εορτής Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Έτσι στο ηρώο της πόλης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Ακολούθησε απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, ενώ αρκετοί ήταν οι φίλοι και γνωστοί των σημαιοφόρων που βρισκόταν στο Ηρώο, που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Μετά το πέρας της τελετής η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ.   σημείωσε πως η ημέρα αυτή δίνει περιλαμβάνει σημαντικά μηνύματα για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά και για το υψηλό πατριωτικό φρόνημα των επαναστατημένων Ελλήνων.

Μηνύματα που πρέπει να μεταδοθούν στις νέες γενιές και να επικοινωνήσουν στα παιδιά, σημείωσε, ευχόμενη χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες αλλά και όσους γιορτάζουν τον Ευαγγελισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.