Με κατανυξη τιμησε την πολιουχο της η Κομοτηνη

Συνοδεία των ιεροψαλτών της Μητρόπολης έγινε λιτανεία της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής μαζί με την Εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής - Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των νεκρών κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε κατά τη Λειτουργία της Πέμπτης

Στην Κομοτηνή έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουλίου, παραμονή της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής, η Εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής απότην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.
 
Μετά την υποδοχή της πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.
 

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ευχαρίστησε αρχικά τους προσκληθέντας Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεως, ακολούθως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο για την παροχή της αδείας ελεύσεως της εικόνας, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους έλκουν την καταγωγή τους από την ανατολική Θράκη.
 
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους παρισταμένους τοπικούς Άρχοντες, τους εκπροσώπους του Στρατού, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, των Συλλόγων και Σωματείων και όλους όσους βοήθησαν για την προετοιμασία της πανηγύρεως, ζήτησε δε την συστράτευση του Κλήρου και του Λαούγια την έμπρακτη συμπαράστασή προς τους δοκιμαζομένους υπό των καταστροφικών πυρκαγιώνστην Ανατολική και Δυτική Αττική, και Κορινθία.
 

Μετά τον Εσπερινό έγινε η λιτανεία τόσο της εικόνας της Παναγίας όσο και της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, στην οποία δεν υπήρχε άγημα και στρατιωτική μουσική, λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στην Αττική, για αυτό και έγινε απλά, με πολλούς ιεροψάλτες από την περιοχή μας να πλαισιώνουν τις εικόνες μαζί με τους ιερείς της μητρόπολης και να ψάλλουν την παράκληση της Παναγίας, αποδίδοντας τιμή στην Θεοτόκο αλλά και στην Αγία Παρασκευή.
 
Να σημειωθεί τέλος πως τις εικόνες συνόδευαν και αρκετά μέλη συλλόγων, αποδίδοντας τιμή τόσο στην πολιούχο της Κομοτηνής όσο και στην Θεοτόκο.
 

Έτσι συμμετείχαν ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, η Στέγη Πολιτισμού, παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Ροδόπης, ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής. 

Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των πυρκαγιών 

Το πρωί της Πέμπτης, 26 Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, πολιούχου Κομοτηνής, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείον λόγο, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ο οποίος ευχαρίστησε τον παριστάμενο Ιεράρχη για την αποδοχή της προσκλήσεως, ευχήθηκε δε προς τους εκκλησιαζομένους και τους εορτάζοντες.
 
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, των Συλλόγων και Φορέων του Νομού και της πόλεως και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.
 
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας αναπέμφθηκε επιμνημόσυνηδέηση υπέρ αναπαύσεως των νεκρών κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.