Με κατανυξη η περιφορα του Επιταφιου στον Ιερο Καθεδρικο Ναο Ευαγγελισμου της Θεοτοκου

Και πλήθος κόσμου στον αύλειο χώρο

Διαφορετικά τελέστηκε και φέτος η Ιερή Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην Κομοτηνή, με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα να χοροστατεί στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Για δεύτερη φορά φέτος, τόσο η Ακολουθία τελέστηκε εντός του Ιερού Ναού παρουσία πιστών με μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, αλλά με την πλειοψηφία του κόσμου στον αύλειο χώρο του.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Μουρτίδης, η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, ο  πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ροδόπης κ. Φελίνα Καζάκου κ.α.

Γύρω από τον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε και η περιφορά του Επιταφίου χωρίς πιστούς να ακολουθούν, αλλά αναμένοντας στον αύλειο χώρο του ναού, από τα σκαλοπάτια του οποίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής με αφορμή την ταφή του Κυρίου και τη Νίκη Του απηύθυνε το μήνυμά του προς τους πιστούς, ευχόμενος καθολική Ανάσταση.

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: «Μην φοβάστε, γιατί πλέον υπάρχει ελπίδα»

«Κουρασμένοι και φοβισμένοι από την πανδημία και αλυσσοδεμένοι μέσα στο μυαλό μας, φωνάξτε δυνατά το αι γενεαί αι πάσαι γιατί υπάρχει ελπίδα πια, όσο και αν φαίνεται ότι όλα τα σκιάζει ο φόβος και ο θάνατος, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Τάφος του είναι Ελπίδα και Ανάσταση.

Σε αυτόν τον κόσμο δε δεν υπάρχει άνθρωπος πιο δυστυχισμένος από αυτόν που δεν πιστεύει στην Ανάσταση.

Μην φοβάστε λοιπόν, όλοι μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα  εν αγάπη εν αρμονία και εν πίστη στο Θεό.

Καλή Ανάσταση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.