Με κατανυξη η εορτη των Αγιων Παντων στον Ι.Ν. Αγιου Στυλιανου Κομοτηνης
Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε το εορταστικό διήμερο προς τιμήν των Αγίων Πάντων στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας μας.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εφημέριος του Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος Γκατζής, ο οποίος απηύθυνε θερμή ομιλία με επίκεντρο την πνευματική σημασία της εορτής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Η εορτή αυτή συνδέεται άμεσα με την Πεντηκοστή, καθώς οι Άγιοι είναι απόδειξη της ενεργούς παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία κάθε εποχής. Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε και εμείς Άγιοι. Ας μας αξιώσει κι εμάς ο Θεός να βρεθούμε στη χαρά τους».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ροδόπης «Οι Άγιοι Πάντες», το οποίο τίμησε τους προστάτες του.
Η εορταστική ατμόσφαιρα είχε ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου, με τον πανηγυρικό Εσπερινό και τη συμμετοχή πιστών που κατέκλυσαν το παρεκκλήσιο, τιμώντας τους γνωστούς και ανώνυμους Αγίους της Εκκλησίας μας.
Η εορτή των Αγίων Πάντων μάς υπενθυμίζει, όπως τόνισε ο π. Αλέξανδρος στην ομιλία του, ότι «η αγιότητα είναι κλήση για όλους μας – ανεξαρτήτως εποχής, συνθηκών ή ηλικίας. Αρκεί να αγαπήσουμε τον Θεό με όλη μας την καρδιά».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
