Με εθελοντικη αιμοδοσια τιμησαν τους Τρεις Ιεραρχες οι εκπαιδευτικοι

Όλοι στάθηκαν στην αξία της κίνησης και την αναγκαιότητα για μαζική στήριξη των αιμοδοτών - Θα συνεχιστούν αντίστοιχες ενέργειες από τους εκπαιδευτικούς

Με έναν αξιέπαινο τρόπο θέλησαν να τιμήσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών η Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης και η Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης και το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς συνδιοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
 
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς η έντονη βροχόπτωση αποθάρρυνε αρκετούς να πραγματοποιήσουν βόλτα στην πλατεία ή να μετακινηθούν με ευκολία, οι διοργανωτές ήταν εκεί και διευκόλυναν την διαδικασία και τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι ως επί το πλείστον ήταν από τον κλάδο της εκπαίδευσης.

Στέφανος Μακρυγιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης  «Οι Τρεις Ιεράρχες» «Η αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης»

 Την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας τόνισε ο κ. Μακρυγιάννης, εκπροσωπώντας τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης. «Κάνουμε την αιμοδοσία, παρά τον άσχημο καιρό που αποτρέπει τη συμμετοχή. Η αιμοδοσία είναι η υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε  από μία τέτοια διαδικασία» τόνισε ο κ. Μακρυγιάννης και απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα προς όλους για να στηρίζουν τέτοιες ενέργειες που έχουν ως γνώμονα το καλό του συνανθρώπου. «Καλούμε όλον τον κόσμο σήμερα και όλο το χρόνο να προσέρχεται στις μονάδες αιμοδοσίας και να βοηθάει τον συνάνθρωπο του» ανέφερε. 

Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης «Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει εδώ και μία δεκαετία»

Ο Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης εδώ και 9 χρόνια, στάθηκε στην άψογη συνεργασία με την Α/θμια εκπαίδευση. «Οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο των συναδέλφων της Α/θμιας Εκπαίδευσης γιατί με μία ματιά, με δύο λόγια τα βρίσκουμε» επεσήμανε για να συμπληρώσει τονίζοντας την σημασία της αιμοδοσίας «Εμείς είμαστε υπέρ της εθελοντικής Αιμοδοσίας, δίνουμε 10΄ από τον χρόνο μας για τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα σήμερα, την ημέρα των 3 Ιεραρχών. Το μήνυμα είναι πολλαπλό».
 
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ευχές καθώς η ημέρα ανήκει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. «Χρόνια πολλά σε όλους τους ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων, σε όλους τους συναδέλφους και τους μαθητές» ευχήθηκε ο κ. Βασιλειάδης, στέλνοντας παράλληλα ένα δυναμικό μήνυμα για αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον. «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις δράσεις για το αίμα, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει έκκληση από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για να υπάρξει εθελοντική αιμοδοσία και συνεχίζουμε στο δρόμο που ανοίξαμε εδώ και μία δεκαετία» τόνισε. Στο τέλος της κουβέντας, ευχαρίστησε από την πλευρά τα μέσα ενημέρωσης, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αποτελείτε τους χορηγούς επικοινωνίας στην προσπάθεια που γίνεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό». 

Δημήτρης Δημητρακόπουλος, «επίτιμος» πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης «Απαιτείται η σωστή ενημέρωση για να καταλάβουν όλοι τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Αποτελώντας έναν εκ των πρώτων ιδρυτών του Συλλόγου Εθελοντών, τα λεγόμενα του κ. Δημητρακόπουλου σίγουρα έχουν τεράστια βαρύτητα. Ο ακούραστος «εργάτης» της εθελοντικής αιμοδοσίας στάθηκε στην αναγκαιότητα της σωστής ενημέρωσης για να καταφέρουν να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο και τον καταλυτικό ρόλο που έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης σε αυτό το κομμάτι.  Επίσης τόνισε την προσφορά στην υγεία που έχουν οι αιμοδοσίες.  «Αν γνώριζε ο κόσμος τη σημασία της αιμοδοσίας στην υγεία μας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Εγώ είμαι 86 ετών και δεν παίρνω φάρμακα, είμαι ίσως ο πιο παλιός εθελοντής στην Ελλάδα. Για μένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό να δίνω αίμα δύο φορές τουλάχιστον το χρόνο όταν ο αιματοκρίτης είναι σε καλά επίπεδα. Αν καταλάβαιναν οι άνθρωποι πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους και την υγεία τους το να δίνουν αίμα, τότε ίσως “πλήρωναν” για να δίνουν αίμα» τόνισε ο ίδιος. 

Δημήτρης Δημητριάδης, καθηγητής του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής, εθελοντής αιμοδότης «Οφείλουμε να δώσουμε το σωστό μήνυμα στη νέα γενιά»

Ζητήσαμε την άποψη ενός εθελοντή αιμοδότη, του  καθηγητή του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής κ. Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος στάθηκε στην αξία της πράξης. «Είμαι τακτικός αιμοδότης εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα είδα από την κατάσταση των αιμοδοτών, αρκετούς εκπαιδευτές να θέλουν να δώσουν αίμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα. Οφείλουμε να δώσουμε το σωστό μήνυμα στη νέα γενιά, καθώς εμείς τους εκπαιδεύουμε» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.