Με επιτυχια το Συνεδριο της Εταιρειας Επιστημων Αγωγης Δραμας

Ισχυρή η παρουσία εκπαιδευτικών και από τη Ροδόπη

Το διήμερο 8 και 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Δράμα το 7ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Πρόκληση της Ετερότητας και της Διαφορετικότητας στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας.

Στο συνέδριο ισχυρή ήταν η παρουσία εκπαιδευτικών και από τη Ροδόπη. Αναμεσά τους ο εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Φώτης Κολοκοτρώνης που σε συνεργασία με συναδέλφους του συμμετείχε στο Συνέδριο με τρεις εισηγήσεις.

Συγκεκριμένα οι εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν ήταν οι εξής:

  • Αναδεικνύοντας Νέα Διαδραστικά Πεδία Μάθησης: Η Δύναμη των Εκπαιδευτικών Ομίλων στον Προγραμματισμό, τη Ρομποτική, τον Κινηματογράφο και τη Φιλοσοφία με Παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (Εισηγητές: Βασιλούδη Ευτυχία, Γιαμακίδου Ελισσάβετ, Κολοκοτρώνης Φώτιος)
  • Εξερευνώντας την καθοριστική συμβολή της εικαστικής παρέμβασης στην ενίσχυση της αλγοριθμικής σκέψης μέσω του παιχνιδιού φιδάκι: Ένας νέος προσανατολισμός για μαθησιακές διαδικασίες σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (αμεα) (Εισηγητές: Βασιλούδη Ευτυχία, Καλπακίδου Μαρίνα, Κολοκοτρώνης Φώτιος, Σκαράκη Ευαγγελία)
  • Εικαστική Ρομποτική στην Εκπαίδευση: Διαπλέκοντας Δημιουργικότητα και Τεχνολογία για την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων του 21ου αιώνα (Εισηγητές: Ευτυχία Βασιλούδη, Φώτιος Κολοκοτρώνης, Ελευθερία Σιώπη)

«Οι εισηγήσεις μας εστίαζαν στην εκπαιδευτική καινοτομία και την ενσωμάτωση τεχνολογίας στη μάθηση. Μέσα από τις παρουσιάσεις μας για την αξία των εκπαιδευτικών ομίλων, τη διδασκαλία του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης με τη χρήση του κλασικού παιχνιδιού ‘Γκρινιάρης-Φιδάκι’ και το πλάνο διδασκαλίας με κατασκευές με LEGO, επιδιώξαμενα αναδείξουμε το πώς η διαδραστική μάθηση και η δημιουργικότητα μπορούν να ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη και την καινοτομία στην εκπαίδευση. Ευχαριστώ όλους για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, αναμένοντας με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση» εξήγησε ο κ. Κολοκοτρώνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.