Με επικουρικους επιχειρειται η καλυψη των κενων τραυματιοφορεων στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Η ξαφνική μετακίνησή 7 ατόμων πριν από περίπου ένα μήνα, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείο - Με την διαδικασία του κατεπείγοντος απέστειλε το αίτημα για επικουρικούς η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Κινήσεις για να καλύψει το κενό που δημιούργησε η μετακίνηση 7 τραυματιοφορέων, πρώην σχολικών φυλάκων, από το νοσοκομείο Κομοτηνής στις αρχικές τους θέσεις, κάνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, παρόλο που οι όποιες προσπάθειες καθυστερούν λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά και του ξαφνικού αυτής της μετακίνησης.
 
Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του Μαΐου κοινοποιήθηκε έγγραφο του υπ. Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο δίνονταν η δυνατότητα σε 7 πρώην σχολικούς φύλακες  οι οποίοι παύθηκαν προ 6ετιας από τα δημόσια σχολεία και απορροφήθηκαν την τελευταία  3ετια από το νοσοκομείο Κομοτηνής ως  τραυματιοφορείς, να επιστρέψουν στους δήμους και στα σχολεία που υπηρετούσαν.
 
Αυτό σημαίνει ότι από τους 26 υγειονομικούς βοηθούς η δύναμη του Νοσοκομείου έπεσε στους 19, κάτι που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ειδικότητας.
 
Το ζήτημα των ελλείψεων έγινε δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί, γιατί η μετακίνηση έγινε χωρίς πρότερη ειδοποίηση, και έτσι το νοσοκομείο, όπως σημείωσε ο Διοικητής του κ. Γιώργος Φιλιππίδης, έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή τις διαδικασίες για την κάλυψη αυτών των κενών, οι οποίες είναι χρονοβόρες.
 
Έτσι απέστειλε αίτημα, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, να εγκριθούν ανάλογες θέσεις επικουρικών τραυματιοφορέων, μαζί με την χρηματοδότησή για τις συγκεκριμένες θέσεις, καλύπτοντας το κενό, και ελπίζουν πως θα εγκριθεί πριν τις εκλογές.
 
Στο μεταξύ, επειδή η όλη διαδικασία παίρνει χρόνο, και το Νοσοκομείο δυσκολεύεται να λειτουργήσει με τον υφιστάμενο αριθμό τραυματιοφορέων, έχουν γίνει κινήσεις για να βρεθεί εναλλακτική λύση μέσω ΚοιΣΠΕ μέχρι την έγκριση και τοποθέτηση των επικουρικών τραυματιοφορέων, που ακόμα όμως δεν έχουν ευοδωθεί.
 
Πάντως ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε πως όταν αιφνιδιάζονται, και φεύγουν ξαφνικά στελέχη, τότε πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή κάποιες διαδικασίες, που στο Δημόσιο, δεν μπορούν να παρακαμφθούν, και ακόμα και η σύμβαση με την ΚοιΣΠΕ δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.
 
Η επιπλέον χρηματοδότηση που ζητήθηκε μαζί με τους επικουρικούς, ανέρχεται σε 150.000 ευρώ το χρόνο, ενώ θα προσληφθούν για δύο χρόνια (1+1).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.