Με ενθουσιασμο αγκαλιασαν οι γυναικες-μελη του Κ.Α.Π.Η. Ξανθης το σεμιναριο διατροφης

Ένα ενδιαφέρον και μάλλον διαφορετικό από τα συνήθη επιμορφωτικά σεμινάρια που υλοποιούνται μεταξύ συλλόγων και φορέων, είναι αυτό που γίνεται φέτος μεταξύ ενδιαφερόμενων γυναικών-μελών του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης.

Πρόκειται για το διάρκειας 25 ωρών σεμινάριο διατροφής (με στοιχεία και διαιτολογίας) που υλοποιείται αυτό τον καιρό από το Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ξάνθης. Το αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του ΚΑΠΗ φαίνεται να τονώθηκε ακόμα περισσότερο στην πορεία, με αποτέλεσμα να καταγράφεται προσέλευση ακόμη και από γυναίκες που δεν είχαν υποβάλλει εξαρχής αίτηση παρακολούθησης! Η διαφορετικότητα αλλά και η πρακτική χρησιμότητα της συγκεκριμένης επιμόρφωσης, προσελκύουν το ενδιαφέρων των μελών που μιλούν με ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη δράση.

«Αυτό το πρόγραμμα των Κ.Ε.Ε. το βρήκαμε αρκετά καλό για να ενημερώνουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία και ειδικά τις γυναίκες για τη διατροφή τους και όλα γύρω από αυτή» λέει το στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου των μελών του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης Αικατερίνη Τριανταφυλλίδου, εξηγώντας: «Μέσα σε όλες τις δραστηριότητες που έχει το Κ.Α.Π.Η., προσπαθούμε να βρούμε σεμινάρια που να έχουν καλό αποτέλεσμα στα μέλη μας και να περνούν το χρόνο τους καλά, μαθαίνοντας πράγματα που θα τους βοηθήσουν. Υπάρχει ενδιαφέρον σε τέτοιες δραστηριότητες που αφορούν τους ανθρώπους, την υγεία, τη διατροφή, τη ζωγραφική, αν και όλα τα προγράμματα που γίνονται έχουν προσέλευση και ενδιαφέρον».

Η κ. Τριανταφυλλίδου παρακολουθεί τα επιμορφωτικά σεμινάρια και δηλώνει ενθουσιασμένη, εκφράζοντας την πεποίθηση όλων των «συμμαθητριών» της: «Είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα. Παλιότερα γίνονταν τακτικά μαθήματα από γιατρούς που έφερνε από το νοσοκομείο ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. και τώρα προχωρήσαμε περισσότερο με αυτό το πρόγραμμα που είναι πιο αναλυτικό από τις ενημερώσεις που γίνονται. Έτσι, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Κ.Α.Π.Η. φέραμε το πρόγραμμα και ενημερώνονται οι γυναίκες για τη διατροφή τους, για τις ασθένειες που μπορούν ν’ αποφύγουν με τη σωστή διατροφή και όλα αυτά».

Τέλος, η συνομιλήτριά μας αποτιμά ότι «με τον τρόπο αυτό οι γυναίκες-μέλη γεμίζουν τον χρόνο τους και μαθαίνουν ωραία και χρήσιμα πράγματα. Με τον τρόπο αυτό βγήκαν από τα σπίτια τους, περνάνε τις ώρες τους καλά, μαθαίνουν και έχουν βάλει έναν ωραίο σκοπό στο πώς περνάνε τις ώρες τους».

Κ. Βασιλειάδου: «Δυστυχώς στα σχολεία δεν γίνεται σχετικό μάθημα»

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η υπεύθυνη του Κέντρου Επιμόρφωσης Ενηλίκων Ξάνθης Ελένη Αποστολίδου, εξαίροντας το αυξημένο ενδιαφέρον των μελών του Κ.Α.Π.Η. για μία «πραγματικά χρήσιμη ενημερωτική και επιμορφωτική δράση». Σημειώνεται ότι τα συνολικής διάρκειας 25 ωρών τα σεμινάρια γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Επιμορφώτρια είναι η διατροφολόγος και διαιτολόγος Κούλα Βασιλειάδου, που πριν από δύο χρόνια είχαμε συναντήσει σε αντίστοιχο επιμορφωτικό κύκλο που υλοποιήθηκε στο Άβατο, μεταξύ μελών του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και κατοίκων. Είχαμε εισπράξει και τότε τα ίδια σχόλια από τους εκπαιδευόμενους, για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου επιμορφωτικού κύκλου στην καθημερινότητά τους.

«Υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον από μέλη του Κ.Α.Π.Η. για το μάθημα της διατροφής και έτσι ανέλαβα την υλοποίησή του. Πρόκειται για πρόγραμμα του ΚΕΕ που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση» λέει η κ. Βασιλειάδου, προσθέτοντας: «Ξεκινήσαμε από τα γενικά ώστε να μάθουμε τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής και στη συνέχεια λέμε και για κάποιες παθήσεις που αφορούν τις γυναίκες. Μου ζήτησαν οι ίδιες κάποια θέματα με τα οποία ήθελαν ν’ ασχοληθούμε ειδικότερα και τα αναλύουμε. Γενικά συζητάμε πράγματα που αφορούν τις “μαθήτριες” και υπάρχει πάρα πολύ καλή συνεργασία, κάνοντας το μάθημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον». Αναφερόμενη δε στο συγκεκριμένο αντικείμενο, λέει ότι «ήδη έχουν μάθει πολλά οι συμμετέχουσες» και συμπληρώνει: «Πιστεύω ότι οι μαθητές στα σχολεία ξέρουν πολύ λιγότερα πράγματα απ’ όσα μαθαίνουμε εδώ. Δυστυχώς στα σχολεία δεν γίνεται σχετικό μάθημα, οπότε όσοι θέλουν να μάθουν τα σχετικά με τη διατροφή πρέπει να παρακολουθήσουν τέτοια προγράμματα. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτά τα τμήματα για ενήλικες και μακάρι ο κόσμος να ενδιαφέρεται, να πηγαίνει στα Κ.Ε.Ε. και να κάνει αιτήσεις. Έτσι θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε όσο περισσότερους μπορούμε για τη διατροφή και θ’ αρχίσουν να ευαισθητοποιούνται για κάτι πολύ σημαντικό για την υγεία μας».
Τέλος, όσον αφορά στο αυξημένο ενδιαφέρον μεταξύ των μελών του Κ.Α.Π.Η., η κ. Βασιλειάδου δηλώνει: «Πράγματι υπάρχει μεγάλη προσέλευση και γίνονται κι άλλες αιτήσεις! Ωστόσο δεν ξέρω αν θα προλάβουμε τώρα να κάνουμε κι άλλα τμήματα κι έτσι κάποιοι έρχονται χωρίς να έχουν κάνει αίτηση και χωρίς να έχουν γραφτεί, μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν και να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.