Με εμφαση στην καινοτομια το Διεθνες Σχολειο Επιχειρηματικοτητας
Τις δυνατότητες να αναπτυχθούν και να συνδεθούν με την πραγματική οικονομία, μοντέλα και ιδέες που δίνουν έμφαση στην καινοτομία εξερευνά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας που διεξάγεται στην Ξάνθη από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου και διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Nottingham Business School του ομώνυμου Βρετανικού Πανεπιστημίου.
Στο Θερινό Σχολείο συμμετέχουν φοιτητές από διάφορες σχολές που αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και προτάσεις σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής. Οι εργασίες άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του ΔΠΘ παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παντελή Μπότσαρη, καθώς και Καθηγητών από την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία.
Οι συμμετέχοντες φοιτητές εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της συνεργασίας και την πρόκληση της ανάπτυξης αληθινών επιχειρηματικών λύσεων. Τόσο ο Αναπληρωτής Πρύτανη κ. Παντελής Μπότσαρης, όσο επίσης και ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Παντελής Αγγελίδης που παραβρέθηκε, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την τρίτη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου και τις δυνατότητες που δίνει για να αναπτυχθούν και να συνδεθούν με την πραγματική οικονομία, μοντέλα και ιδέες που δίνουν έμφαση στην καινοτομία.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπότσαρης, στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας δίνεται βάση στην πολυπολιτισμικότητα και την ποικιλομορφία των φοιτητών που συνυπάρχουν και επεξεργάζονται σε ομάδες τις ιδέες τους αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές συναντήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, επιδείξεις αλλά και κάποιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην πόλη για την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη συνεργασία των συμμετεχόντων όχι μόνο στην τρέχουσα συγκυρία αλλά και την εδραίωσή τους στο μέλλον.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
