Με αναφορα στο τραγικο δυστυχημα των Τεμπων η τελετη παραλαβης – παραδοσης στην 29 η Μηχανοποιημενη Ταξιαρχια Πεζικου «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ»

Στην ανάγκη για ασφάλεια του προσωπικού αναφέρθηκε αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ο νέος διοικητής Ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης

Με μία περισσότερο συναισθηματική, από καρδιάς, παρά υπηρεσιακή, ομιλία ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» Ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης.

Η τελετή παραλαβής – παράδοσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου στο στρατόπεδο Παράσχου στην Κομοτηνή, όπου ο απερχόμενος διοικητής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Λιόντος  παρέδωσε τη διοίκηση της 29ης Ταξιαρχίας στον Ταξίαρχο Ανέστη Ελευθεριάδη, παρουσία στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, του διοικητή Δ’ Σώματος Στρατού Δημόκριτου Κωνσταντάκου, τοπικών αρχών όπως οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Σελήμ Ισά κ.α.. Την δοξολογία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο απερχόμενος διοικητής Παναγιώτης Λιόντος εξέφρασε το σεβασμό του στο προσωπικό όλων των μονάδων, ενώ απέφυγε να κάνει απολογισμό της θητείας του λέγοντας χαρακτηριστικά «εσείς θα κάνετε τον απολογισμό που είστε οι αντικειμενικοί κριτές». Συνέχισε στην ομιλία του αναφέροντας ότι αισθάνεται υπερήφανος που υπηρέτησε στην περιοχή και την συγκεκριμένη Ταξιαρχία και ζήτησε συγνώμη αν αδίκησε κάποιους. Ο Παναγιώτης Λιόντος συνεχίζει τη σταδιοδρομία του στην 1η Μεραρχία Πεζικού, δεχόμενος τις ευχές όλων για καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Με τη σημαία της 29ης Ταξιαρχίας ανά χείρας ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής Ανέστης Ελευθεριάδης και έδωσε το στίγμα της διοίκησης που θα ασκήσει. Επέλεξε να κάνει μία ιδιαίτερη αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών λέγοντας πως πρέπει να γίνει μάθημα για όλους, διαβεβαιώνοντας ότι θα μεριμνήσει για την ασφάλεια του προσωπικού, των οικογενειών τους και συνολικά για την ασφάλεια των μονάδων της Ταξιαρχίας. Ευχαρίστησε τον προκάτοχό του και έστειλε μήνυμα προς όλους τους υπηρετούντες στην 29η Ταξιαρχία λέγοντας «θα εργαστώ με πάθος και θα ζητήσω το ίδιο και από εσάς. Θα είμαι δίπλα σας και θα ζητήσω και εσάς να είστε δίπλα μου». Αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των μονάδων σημειώνοντας όμως πως «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

Άλλωστε τόνισε οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω περιορισμένων πόρων απαιτούν ευελιξία και προτάσεις. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διαρκείς απειλές που δέχεται η χώρα μας, επισημαίνοντας τις ασύμμετρες απειλές και τις μεταναστευτικές ροές, γι’ αυτό ζήτησε να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Ο νέος διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας δέχθηκε τις ευχές όλων για τα νέα του καθήκοντα, με την παραίνεση να διοικήσει με δικαιοσύνη και επίγνωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ακριτικής και πολυπολιτισμικής περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.