Με αιγλη και λαμπροτητα τα 35 χρονια του ΤΕΦΑΑ

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, το Τμήμα συνεχίζει δυναμικά διοργανώνοντας το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Τα 35 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, και αυτή η επέτειος θα χρωματίσει ένα μεγάλο κομμάτι του 27ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ),  το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος.
 
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.
 
Την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Ιωάννης Πιτσιλαδής, Καθηγητής της Επιστήμης του Αθλητισμού και της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Brighton, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η τελετή έναρξης θα είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που βοήθησαν να στηθεί το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής σε στέρεες βάσεις, ώστε να μπορέσει 35 χρόνια μετά να αποτελεί ένα στολίδι της Κομοτηνής, της Θράκης και του ΔΠΘ. 

Ελένη Δούδα, Κοσμητόρισσα ΣΕΦΑΑ: Συνέδριο, αλλά και αντάμωμα όλων όσων στήριξαν και εργάστηκαν στο Τμήμα από το 1984 

Το 27οΔιεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αποκτά φέτος μεγαλύτερη αίγλη και λαμπρότητα γιατί συμπίπτει με τα 35 χρόνια λειτουργίας του τμήματος, σημείωσε η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Ελένη Δούδα, για αυτό και εκτός από τον ακαδημαϊκό αποκτά και ένα πιο ανθρώπινο, συναισθηματικό χαρακτήρα, μιας και θα αποτελέσει ένα αντάμωμα όλων των διδασκόντων και των συνεργατών του διοικητικού προσωπικού που έχει υπηρετήσει στο Τμήμα από το 1984 που ξεκίνησε η λειτουργία του μέχρι και σήμερα.
 
Παράλληλα το φετινό συνέδριο γίνεται και ένας πόλο έλξης πολλών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με συνέδρους από την Κίνα, το Ιράν, τη Νορβηγία, την Ουκρανία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, που θα παρουσιάσουν τα ερευνητικά τους δεδομένα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος. 

Φεστιβάλ παιχνιδιών χωρίς Σύνορα και μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων 

Παράλληλα στο πλαίσιο του εορτασμού των 35 χρόνων, έχουν ξεκινήσει μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες, από το Φεστιβάλ παιχνιδιών χωρίς Σύνορα, στο οποίο συμμετέχουν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής το οποίο πραγματοποιείται την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς με δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις μέχρι τις 8 Ιουνίου, που θα δώσουν ένα πιο λαμπρό και εορταστικό μήνυμα.
 
Επιλέγοντας, η κ. Δούδα ευχαρίστησε  όλους τους συναδέρφους που συμμετέχουν στη «γιορτή» του Τμήματος, αλλά και τον Δήμο Κομοτηνής για την υποστήριξή του στις δράσεις του. 

Αντώνης Καμπάς, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου: Εξέχων ακαδημαϊκά το Συνέδριο και το Φόρουμ «Επιστήμη και Ολυμπιακή πάλη» με την Επιστημονική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης παρούσα 

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται για 27 χρόνια, είναι το μοναδικό στον κόσμο σε αυτό το επίπεδο, σημείωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Αντώνης Καμπάς, ο οποίος σημείωσε πως ήταν οι πρώτοι που διοργάνωσαν ένα τέτοιο συνέδριο, με σχεδόν όλα τα ΤΕΦΑΑ να τους έχουν μιμηθεί στη συνέχεια.
 
Όμως παραμένουν παρόντες, και θεωρούν πως τα νούμερα είναι υπέρ τους και τους καθοδηγούν ώστε να συνεχίσουν να είναι εδώ και τα επόμενα χρόνια, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν το Συνέδριο, που το χρειάζεται και το θέλει και η περιοχή.
 
Το Συνέδριο ξεκινά το πρωί της Παρασκευής με την Ημερίδα Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής που είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ έμφαση δίνεται για ακόμα μια χρονιά στην πάλη, μιας και έχει επιλεγεί το Συνέδριο από την Επιστημονική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Συνάντησή της. Έτσι διοργανώνουν μαζί τους το Φόρουμ Επιστήμη και Ολυμπιακή πάλη, όπου θα δώσουν το παρών μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας πάλης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης. 

Και σεμινάριο με τον Δικηγορικό Σύλλογο για  τον ρόλο του αθλητικού διαμεσολαβητή 

Ανάμεσα στα διάφορα σεμινάρια που αφορούν την πορεία της επιστήμης της άσκησης και του αθλητισμού, ο κ. Καμπάς ξεχώρισε το σεμινάριο που πραγματοποιούν σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κομοτηνής, που αφορά το αθλητικό δίκαιο και συγκεκριμένα το ρόλο του αθλητικού διαμεσολαβητή.
 
Επίσης έχουν 6 στρογγυλές τράπεζες για διάφορα θέματα της αθλητικής επιστήμης, αλλά και πολλές βραβεύσεις στην τελετή έναρξη. 
 
Κεντρικός ομιλητής πριν την επίσημη έναρξη θα είναι ο Καθηγητής της Eπιστήμης του Aθλητισμού και της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Brighton κ. Ιωάννης Πιτσιλαδής, που στην κεντρική του ομιλία θα μιλήσει για το Exercise is Medicine, που συνδέεται και με το 2ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης με θέμα «Η Άσκηση είναι το φάρμακο». 

Πανηγυρικός από τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, και βραβεία στον ίδιο, στην Κ. Τσακαλδήμη και τον εβρίτη  Δ. Αραμπατζή 

Η τελετή φέτος θα είναι αφιερωμένη στα 35 χρόνια του ιδρύματος, και παρόλο που δεν θα μπορέσει να παραστεί ο πρώην πρύτανης κ. Γιάννης Πανούσης, ο οποίος διετέλεσε και ένας από τους πρώτους διορισμένους προέδρους του Τμήματος θα τον εκπροσωπήσει επάξια ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος του Τμήματος, ο κ. Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, που θα προσφωνήσει τον πανηγυρικό των 35 ετών, ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις.
 
Μια από αυτές είναι το βραβείο Raiko Petrov, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Βούλγαρο Καθηγητή η ακαδημαϊκή εργασία του οποίου ήταν καταλυτική για το άθλημα της πάλης, καθώς και το βραβείο Νίκου Σαμαρά, που θα δοθεί στην Κική Τσακαλδήμη, που είναι γνωστή για την προσπάθειά της να ανέβει στο Έβερεστ, φτάνοντας 600 μέτρα πριν την κορυφή  όταν οι καιρικές συνθήκες την αναγκάσουν να επιστρέψει.
 
Επίσης, θα βραβευτεί ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Διαμαντής Αραμπατζής, ένας φίλος του Τμήματος με καταγωγή από τον Έβρο, καθώς και ο κεντρικός ομιλητής.
 
Ο κ. Καμπάς χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή ότι το παρόν στις εκδηλώσεις θα δώσουν αρκετοί από αυτούς που χαρακτήρισε ως σκαπανείς του τμήματος, τους ανθρώπους δηλαδή που έστησαν το Τμήμα το 1984, που θα τιμηθούν επίσης για την προσφορά τους.
 
Ο κ. Καμπάς ευχαρίστησε για την στήριξη, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά χρονιά, τον Δήμο Κομοτηνής, που αποτελεί τον χορηγό με την πιο δυναμική συμμετοχή, την Περιφέρεια ΑΜΘ που τους στηρίζει τα τελευταία χρόνια, το Πανεπιστήμιο, το οποίο στέκεται δίπλα τους, αλλά και τους χορηγούς ήτοι τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, την Serinth, τις εκδόσεις Δίσιγμα, τον κ. Γιάννη Γαλάνη και την εταιρεία του, καθώς  και τις εκδόσεις Παρισιάνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.