Με 7 επικουρικους θα ενισχυθει το ΠΕΔΥ Κομοτηνης

Διαδοχικές επισκέψεις στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε χθες ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Θρασύβουλος Βεντούρης. Αντικείμενο των συσκέψεων, που πραγματοποίησε με τα διοικητικά στελέχη κάθε μονάδας και τους διοικητές των οικείων νομαρχιακών νοσοκομείων, ήταν η καταγραφή της εικόνας που παρουσιάζει η λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας υγείας ανά περιοχή, με τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, που αυτές εμφανίζουν. Το ΠΕΔΥ Κομοτηνής ήταν ο προτελευταίος σταθμός του κ. Βεντούρη, αφού ο κύκλος των επισκέψεών του έκλεισε στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας του, στο «μικροσκόπιο» μπήκε το ζήτημα της στελέχωσης της μονάδας με γιατρούς, καθώς από το ξεκίνημα του νέου φορέα η έλλειψη γιατρών και ειδικοτήτων αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» της.

Η πρόοδος στο επίμαχο ζήτημα αφορά στην έγκριση πρόσληψης 7 επικουρικών γιατρών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται δύο καρδιολόγοι και ένας παιδίατρος, που σύντομα, κατά τον κ. Βεντούρη, θα μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό της περιοχής μας. Πέρα όμως από τη λύση των επικουρικών, στον κοντινό ορίζοντα δεν υπάρχουν άλλες προσλήψεις, όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο διοικητής της ΔΥΠΕ.

Θρασύβουλος Βεντούρης «Σε ένα χρονικό ορίζοντα μηνών θα έχουν ομαλοποιηθεί πλήρως τα προβλήματα στο ΠΕΔΥ»

Εντούτοις, ο κ. Βεντούρης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη της λειτουργίας του ΠΕΔΥ Κομοτηνής. «Μέχρι τώρα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ήταν η «επίσημη αγαπημένη» πολλών υπουργών, οι οποίοι νομοθέτησαν», σχολίασε, «αλλά ο τελευταίος μόνο όχι μόνο νομοθέτησε αλλά και πραγματοποίησε». «Κάθε αρχή σε ένα καινούργιο σύστημα- και μάλιστα βίαιη αρχή- έχει τα προβλήματά της», συνέχισε. «Η εκτίμησή μας είναι ότι αρχίζουν και εξισορροπούνται», επισήμανε, «και πιστεύουμε ότι σε ένα χρονικό ορίζοντα μηνών θα έχουν ομαλοποιηθεί πλήρως».

Μετακινήσεις γιατρών και προσλήψεις επικουρικών στο Σισμανόγλειο

Όσον αφορά το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας ανακοίνωσε ότι καλύφθηκαν κάποιες ανάγκες σε γιατρούς, μεταξύ των οποίων η κρίσιμη μετακίνηση Ορθοπεδικού από το Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί και 5 επικουρικοί γιατροί.

«Το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει την ευτυχία να έχει σε πολύ μικρή απόσταση την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη…»

Αναφορικά με την προοπτική ενίσχυσης του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Βεντούρης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική. Συνέχισε μάλιστα σημειώνοντας ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής «έχει την ευτυχία να έχει σε πολύ μικρή απόσταση την Αλεξανδρούπολη και επίσης σε πολύ μικρή απόσταση την Ξάνθη», για να προσθέσει ότι «με τις ελλείψεις που υπάρχουν, ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό προσωπικό, είναι μια ανάσα ότι τα διπλανά νοσοκομεία μπορούν και ανταπεξέρχονται». Με απλά λόγια, οι κάτοικοι της Ροδόπης θα πρέπει να νοιώθουν τυχεροί, που δε χρειάζεται να μεταναστεύσουν εκτός Θράκης, για να καλύψουν αξιοπρεπώς και ασφαλώς τις ανάγκες υγείας τους…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.