Με 3.000 ευρω εκαστη χρηματοδοτουνται επτα σχολικες βιβλιοθηκες της Ροδοπης

Για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων

Τις πρώτες 913 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εντάσσονται από το σχολικό έτος 2018 – 2019 στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών και, παράλληλα, τη χρηματοδότησή τους με το ποσό των 2 εκατομμυρίων 697 χιλιάδων ευρώ, αποφάσισε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.
 
Το ποσό αντιστοιχεί σε 3.000 ευρώ ανά σχολική βιβλιοθήκη για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων και η δράση θα υλοποιηθεί μέσω των  οικείων σχολικών επιτροπών.
 
Να θυμίσουμε ότι από τη Ροδόπη στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών έχουν ενταχθεί το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η απόφαση αποτελεί πράξη – ορόσημο καθώς ενεργοποιεί μετά από 32 χρόνια αδράνειας τον νόμο 1566 περί ίδρυσης σχολικών βιβλιοθηκών, σηματοδοτεί την άμεση ανάπτυξη του συστήματος δικτύου 913 σχολικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτό και χρηματοδοτεί τη δράση με πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΕΘ.
 
«Η απόφαση θεραπεύει ένα έλλειμμα δεκαετιών. Ένα έλλειμμα που στέρησε τη δυνατότητα από το σύγχρονο σχολείο να απαντήσει στις ανάγκες που προέκυψαν από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, στις επιστήμες και στις τέχνες. Με τη χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων 697 χιλιάδων ευρώ και την ένταξη των 913 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή στήριξή της στο δημόσιο σχολείο. Τίποτα, όμως, δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που με δική τους πρωτοβουλία και μεράκι συγκέντρωσαν όλα αυτά τα χρόνια πλούσιες συλλογές τεκμηρίων και υλικό στα σχολεία τους. Έχω πει με πολλές αφορμές ότι οφείλουμε να ευχαριστούμε στους μάχιμους εκπαιδευτικούς που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το δημόσιο σχολείο. Και αυτή είναι άλλη μια αφορμή για να τους πούμε ένα ακόμη ‘ευχαριστώ’», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.
 
Σημειώνεται ότι ο ορισμός των πρώτων 913 σχολικών μονάδων που εντάχθηκαν στο Δίκτυο γίνεται σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης με την οποία, για πρώτη φορά, ορίστηκε το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που έδωσε τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ορισμός του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών προέκυψε  από τις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σχολικές βιβλιοθήκες, οι οποίες φιλοξενούνται σε αυτόνομο χώρο μέσα στις σχολικές μονάδες.
 
Να σημειωθεί ότι όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο το Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών παραμένει ανοικτό και διευρύνεται με τις εγγραφές νέων μελών, ύστερα από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις σχολικές μονάδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.