Μαζικη συμμετοχη πιστων στην πανηγυρικη Θεια Λειτουργια στον Αγ. Γεωργιο την Κυριακη της Ορθοδοξιας

Οι πιστοί έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι μέγιστη αξία για την Ορθοδοξία

Με κατάνυξη τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής την Α΄ Κυριακή των Νηστειών, της Ορθοδοξίας,  με αφορμή τον εορτασμό του Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η Ορθοδοξία».

Ο ναός πλημμύρισε από πιστούς κατά τον εορτασμό της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, παρά το κλίμα πανικού που έχει δημιουργήσει η επικαιρότητα με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.
 

Ο Αρχιμανδρίτης, κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, όπου έδωσαν το παρών στην τελετή τα μέλη του ΔΣ του Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η Ορθοδοξία». Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και η μετάληψη πλήθους πιστών που αψήφησαν το φόβο του κορωνοϊού.
 

Αρκετοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να κοινωνήσουν, να φιλήσουν τις εικόνες, αλλά και να προβούν σε χειροφίλημα στον κλήρο, παρά τις οδηγίες για αποφυγή συναθροίσεων και την πιθανότητα μετάδοσης του ιού από τη Θεία Κοινωνία, διατρανώνοντας ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι από τις σημαντικότερες για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
 

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα τελετών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής, στην οποία παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων. Ο Μητροπολίτης έδωσε κουράγιο σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, τονίζοντας την λαμπρότητα της ημέρας για την Ορθοδοξία, ενώ ευχήθηκε αυτή η κρίση να παρέλθει σύντομα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.