Μαζικη ορκωμοσια για το Τμημα Κοινωνικης Εργασιας

Στο χώρο του θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία αποφοίτων του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών

Η δια ζώσης ορκωμοσία πάνω από 150 αποφοίτων, τόσο του Προπτυχιακού όσο και δύο μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου στο χώρο του θερινού ΔΗΠΕΘΕ, με φίλους και συγγενείς να γεμίζουν ασφυκτικά τα καθίσματα του θεάτρου για να χειροκροτήσουν τους νέους απόφοιτους.

Με την βροχή να απειλεί την τελετή, αλλά τελικά να μην την ματαιώνει, οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους ο Αντιπρύτανης κ. Φώτης Μάρης, τόνισε πως πρόκειται για ένα τμήμα με πολύ μεγάλη δυναμική, που ιδρύθηκε για να εκπαιδεύσει νέα στελέχη, να παράξει νέα γνώση, σε αντικείμενα που στηρίζει την κοινωνία σε περιόδους κρίσεων. Οι πτυχιούχοι έχουν αποκτήσει σημαντικές ικανότητες και δεξιότητες να ανταπεξέρθουν, ενώ οι γνώσεις τους είναι τεκμηριωμένες, παρά την δυσκολία της πανδημίας, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του Τμήματος κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός πως άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών σε αυτή την αποφοίτηση, η οποία είναι ουσιαστικά μια νέα αρχή.

Σε αυτή την πορεία ζωής, ανέφερε θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές αντιξοότητες, κρίσεις και αποσταθεροποίηση άλλων ανθρώπων, που θα κληθούν ως κοινωνικοί λειτουργοί να τους στηρίξουν.

Την ίδια στιγμή θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δικές τους κρίσεις, και ελπίζει πως τους έδωσαν τα εφόδια για να ανταποκριθούν σε ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.