Μαζικη η συμμετοχη των εκπαιδευτικων της Ροδοπης στην σημερινη απεργια

Το 67,69% των εκπαιδευτικών απήργησαν σύμφωνα με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Τα νούμερα που αποτυπώνουν την μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ροδόπης στην σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξαν οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγα λεπτά ο κ. Στέφανος Μακρυγιάννης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ιδίου στην σημερινή απεργία συμμετέχουν 570 απεργοί σε σύνολο 842 εκπαιδευτικών, ενώ σύμφωνα με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης το ποσοστό ανέρχεται στο 67,69%, αθροιστικά και με τους δασκάλους της ΕΠΑΘ.

Ο ίδιος υπογραμμίζει την επιτυχία της απεργίας αλλά και της κινητοποίησης που διοργάνωσαν νωρίτερα το πρωί, με την συμμετοχή περίπου 200 ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλέσματα για την συμμετοχή στην σημερινή απεργία έχουν κάνει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, με επιστολές τους προς γονείς μαθητών, σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απεργούν, ζητώντας τη στήριξη τους.

Σε κεντρικό επίπεδο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης, δάσκαλοι και καθηγητές, έδωσαν ραντεβού έξω από το Εφετείο όπου αυτή την ώρα εκδικάζεται η έφεση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την στήριξή τους προς τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους στο νομό Ροδόπης εξέφρασε με ανακοινώση της τόσο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ενώ στην σημερινή κινητοποίηση έδωσε το παρών και ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.