Μαζικη η συμμετοχη στην αιμοδοσια Εσπερινου ΕΠΑΛ, ΣΔΕ και ΔΙΕΚ Κομοτηνης

Συνολικά 70 εκπαιδευόμενοι τους συμμετείχαν στην απογευματινή αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι τρεις δομές

Συνολικά 70 μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής και του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής έδωσαν αίμα το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της αιμοδοσίας που διοργανώθηκε στους χώρους διδασκαλίας του πρώτου.

Οι τρεις δομές συνεργάστηκαν για αυτή την αιμοδοσία με στόχο να ενεργοποιήσουν τους μαθητές τους στον τομέα του εθελοντισμού, ενώ έχουν σκοπό να συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο στο πλαίσιο της αιμοδοσίας, όσο και σε άλλες κοινές δράσεις.

Κοινωνικό καθήκον του Εσπερινού ΕΠΑΛ

Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Ξανθούλης Ξανθούλης, πραγματοποιούσαν αιμοδοσία ακόμα πριν την έλευση της πανδημίας, και ενώ ο κορωνοϊός έφερε μια παύση στις δράσεις τους, ενεργοποιήθηκαν ξανά πέρυσι, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο χώρο του.

Φέτος αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, σε επαφή πάλι με το ΣΔΕ το οποίο αποτελεί «αιμοδότη» μαθητών για το Εσπερινό ΕΠΑΛ, αιμοδοσία στο χώρο τους, σε συνεργασία και με το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Ξανθούλης, παρατηρώντας πως η συμμετοχή είναι πάνω από ικανοποιητική.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο ακόμα πριν την αιμοδοσία, μιας και μερικοί από τους μαθητές τους είναι ήδη αιμοδότες, ενώ άλλοι, που δεν είχαν δώσει μέχρι τώρα αίμα, πήραν θάρρος από τους πρώτους και ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί. Άλλωστε το Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι ήδη πολύ δραστήριο σε κοινωνικά θέματα, σημείωσε, κάτι που έχει δείξει και τη φετινή χρονιά με μια σειρά από δράσεις.

Πάντα πρόθυμο για κοινωνικές δράσεις το ΔΙΕΚ

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Πειραματικού ΔΙΕΚ Κομοτηνής κ. Αιμιλία Καζάκου τόνισε πως είναι πάντα πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε δράσεις σαν και αυτές, όπως είχαν κάνει και πέρυσι στο ΣΔΕ.

«Είναι μια πρωτοβουλία και δράση που πρέπει να υπάρχει σε όλες τις δομές, αυτό αντικατοπτρίζεται και από τα παιδιά που συμμετέχουν» τόνισε, ενώ στάθηκε στην πολύ καλή σχέση που έχουν τόσο με το Εσπερινό ΕΠΑΛ, με το οποίο συστεγάζονται, όσο και με το ΣΔΕ Κομοτηνής.

Του χρόνου θα έρθει η σειρά τους για να το διοργανώσουν, με την κ. Καζάκου να τονίζει πως θέλουν να επεκτείνουν τη δράση ακόμα περισσότερο.

Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια σωστή κοινωνία

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η απόφασή τους να πραγματοποιήσουν πέρυσι την πρώτη απογευματινή αιμοδοσία στην πόλη είχε συνέχεια και επιτυχία εξέφρασε ο Διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Ηλίας Βλάχος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την άριστη συνεργασία που έχουν οι διοικήσεις των τριών δομών.

«Όταν οι διευθύνσεις των εκπαιδευτικών φορέων θέλουν και επιθυμούν την συνεργασία, αυτή γίνεται πράξη» τόνισε, με τους εκπαιδευόμενους τους να δείχνουν αμέριστη συμπαράσταση, γιατί έχουν εμπεδώσει το μήνυμα της προσφοράς.

Μάλιστα σημείωσε με ικανοποίηση πως πλέον πολλοί από τους εκπαιδευόμενους-αιμοδότες έχουν πλέον κάρτα αιμοδοσίας, κάτι πολύ σημαντικό ώστε να διατηρηθεί η κουλτούρα αυτή την πόλη μας και τη Ροδόπη ευρύτερα.

«Αυτό που πρέπει να δίνουν έμφαση τα σχολεία είναι το κοινωνικό τους προφίλ, και να περάσουν αυτή τη φιλοσοφία στους νέους. Τα γράμματα, όπως έλεγαν και οι παλιοί, θα τα μάθουν, αρκεί να θέλουν, όμως να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια σωστή κοινωνία είναι το σημαντικότερο» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.