Μαζικη δηλητηριαση με σαλμονελα σε τελετη σουνετ στα Αρριανα

Καλά στην υγεία τους το σύνολο των παθόντων

200 άτομα, καλεσμένοι στην μαζική τελετή σουνέτ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Αρριανά, έσπευσαν την ίδια ημέρα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μετά την τελετή ακολούθησε καθιερωμένο γεύμα, στο οποίο και σερβιρίστηκε κοτόπουλο. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό αρκετοί από τους  καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ένοιωσαν αδιαθεσία με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την διάγνωση των γιατρών πρόκειται για σαλμονέλα, για την αντιμετώπιση του οποίου τους χορηγήθηκαν τα απαραίτητα μεταξύ των οποίων, ανά περίπτωση ενδομυϊκές ενέσεις, αντιεμετικά φάρμακα και γαστροπροστασία, ενώ δεν απαιτήθηκε η νοσηλεία κανενός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των ασθενών είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αποχωρήσει από το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας, ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως χάρη στην έγκαιρη αντιμετώπιση και τον άψογο συντονισμό που επέδειξε το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σισμανογλείου το σύνολο των περιστατικών αντιμετωπίστηκαν άμεσα παρά τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό τους.

Ανάρτηση σχετικά με το περιστατικό με ευχές για ταχεία ανάρρωση έκανε και ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ κ. Ιλχάν Αχμέτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.