Μαζικη αποχη απο την αυτοαξιολογηση των εκπαιδευτικων στη Ροδοπη

Το 99% αγγίζει η αποχή στην πρωτοβάθμια∙ 85% φτάνει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μαζικά απέχουν οι εκπαιδευτικοί τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης από την αυτοαξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Να θυμίσουμε πως για να γίνει η αυτοαξιολόγηση, θα πρέπει να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, κατά την οποία θα συζητηθεί  η συγκρότηση ομάδων  εκπαιδευτικών, οι οποίες θα αναλάβουν  τη διερεύνηση του έργου του σχολείου σε σχέση με τους εξής 14 θεματικούς άξονες, με σκοπό να προετοιμάσουν μέχρι το τέλος Μαΐου 2021 εισήγηση αναφορικά με την αποτίμησή τους.

Αυτή θα γίνει με συλλογή δεδομένων και τεκμηρίων σχετικά με τη λειτουργία και το έργο της σχολικής μονάδας όσον αφορά τον θεματικό άξονα (ή τους θεματικούς άξονες) που έχουν αναλάβει, προκειμένου να συμβάλουν στην κατά το δυνατόν πληρέστερη αποτίμηση του θεματικού άξονα (ή των θεματικών αξόνων), που θα κατατεθούν στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Παιδαγωγικής Ευθύνης και στη συνέχεια από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Οι Ενώσεις των εκπαιδευτικών τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση αντιδρούν σε αυτή την αυτοαξιολόγηση, για αυτό και έχουν κηρύξει αποχή από τις διαδικασίες αυτές για τα μέλη τους. Η επίμαχη αντίδραση φαίνεται πως αγκαλιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς της Ροδόπης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» κ. Στέφανο Μακρυγιάννη, ο οποίος σημείωσε πως εν μέσω πανδημίας, εξελίσσεται μια άλλου τύπου μάχη ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί θεωρούν την αυτοαξιολόγηση, ως μέθοδο χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης των σχολείων που οδηγεί σε ένταση και αναπαραγωγή των ταξικών φραγμών.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συγκεντρώνει τεράστια ποσοστά συμμετοχής από την πλευρά των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το ποσοστό να φτάνει το 99%,  και το 85% των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στην αποχή από τις αντίστοιχες διαδικασίες, έχοντας βάλει αποτελεσματικό φραγμό, κατά τον ίδιο, στα σχέδια μετεξέλιξης της δημόσιας εκπαίδευσης σε σχολεία της αγοράς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.