«Μαζι, με στοχο την υγεια»: Πανω απο 92.000 ειδη ιατροφαρμακευτικου εξοπλισμου σε δομες της ΑΜΘ

Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Alpha Bank συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμη στήριξη σε δομές υγείας και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες

Σε 17 δομές υγείας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε το 2023 η Alpha Bank σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, εξοπλίζοντας κέντρα υγείας, γηροκομεία και κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία με 92.496 είδη φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού. Ανάμεσά τους το Κέντρο Υγείας Σαπών, το Γηροκομείο Κομοτηνής και το Δημοτικό Φαρμακείο Ιάσμου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2024, κλιμάκια της Τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την υγεία», ταξίδεψαν στις δύο περιοχές, παραδίδοντας κρίσιμο εξοπλισμό που διευκολύνει την παροχή ιατρικής βοήθειας από το ιατρικό προσωπικό στις τοπικές κοινωνίες.

Εργαζόμενοι στις δομές, κάτοικοι και φορείς καλωσόρισαν τη δράση της Alpha Bank, τονίζοντας τον θετικό αντίκτυπο που αναμένεται να έχει στη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας, καθώς ο περισσότερος ιατρικός εξοπλισμός αφορούσε μηχανήματα και υλικά που βρίσκονται σε έλλειψη.

Παράλληλα, οργανώθηκε από την Τράπεζα εθελοντική δράση συγκέντρωσης φαρμάκων για τα κοινωνικά φαρμακεία της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον οργανισμό GivMed. Στη δράση συμμετείχαν 759 εργαζόμενοι, οι οποίοι συμπλήρωσαν συνολικά 65 ώρες εθελοντικής προσφοράς, παραδίδοντας 1.742 κουτιά φαρμάκων και 285 τεμάχια προϊόντων υγείας σε κοινωνικά φαρμακεία και δομές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρική δράση συγκέντρωσης φαρμάκων στην Ελλάδα, η οποία άγγιξε περισσότερους από 920 πολίτες που ζουν σε συνθήκες ευαλωτότητας.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank, δήλωσε: «Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», τα τελευταία 2 χρόνια, έχει μεγαλώσει τον κύκλο προσφοράς του, ανταποκρινόμενο σε γεωγραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και ηλικιακές ανισότητες. Το 2023 επισκεφθήκαμε 17 δομές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρέχοντας σημαντικό ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό σε Κέντρα Υγείας, Γηροκομεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους εργαζόμενους αλλά και τους ωφελούμενους των Δομών, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους, να καταλάβουμε καλύτερα την καθημερινότητά τους, παραμένοντας σταθερά και έμπρακτα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.