«Μαζεμενοι» φετος οι Κομοτηναιοι στα αποκριατικα

Η έλλειψη εκδηλώσεων λόγω πανδημίας, αλλά και η οικονομική κρίση, επηρέασε το ενδιαφέρον όλων

Η εποχή των Αποκριών, είναι παραδοσιακά μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να χαλαρώσουν, να μασκαρευτούν, και να φύγουν για λίγο από την τετριμμένη, και πολλές φορές δυσάρεστη, καθημερινότητα.

Όμως φέτος οι διπλές κρίσεις, υγειονομική και οικονομική, περιόρισαν για δεύτερη χρονιά την προμήθεια καρναβαλικών ειδών, είτε πρόκειται για στολές, είτε πρόκειται για αξεσουάρ και άλλα καρναβαλικά είδη.

Μιλώντας με επαγγελματίες της Κομοτηνής, που διαθέτουν φέτος καρναβαλικά είδη, φαίνεται πως η έλλειψη μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων, όπως παρελάσεις κτλ, περιόρισε την αγορά, όπως και πέρυσι, σε αυτό τον τομέα, αλλά τουλάχιστον τα πράγματα είναι φέτος καλύτερα από πέρυσι όσο αφορά τις παιδικές στολές, χωρίς βέβαια να φτάνουν τα επίπεδα της προ πανδημίας εποχής.

Λιγότερο από το αναμενόμενο το ενδιαφέρον

Όπως τόνισε η κ. Ειρήνη Ρεφειάδου, από το Bon Bon, υπάρχει ενδιαφέρον, αν και λιγότερο από ό,τι ήλπιζαν, και περιμένουν να δουν πώς θα κυλήσουν οι τελευταίες μέρες των Αποκριών, με καταστήματα της πόλης μας να κάνουν κάποιες δράσεις τις τελευταίες ημέρες.

Η έλλειψη βέβαια μεγάλων εκδηλώσεων μοιραία περιορίζει και το ενδιαφέρον. Όποιο ενδιαφέρον υπάρχει επικεντρώνεται κυρίως στα αξεσουάρ, για άντρες και γυναίκες, με καπέλα, περούκες, μάσκες και ό,τι χρειάζεται ένας καρναβαλιστής. Φυσικά υπάρχει ποικιλία στολών για τα παιδιά, για τις οποίες υπάρχει πάντα ενδιαφέρον.

Σε σχέση βέβαια με τις περυσινές απόκριες, όταν και η ζήτηση ήταν μηδαμινή, τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα, σίγουρα όμως όχι στα επίπεδα που βρισκόταν προ πανδημίας, κάτι που αποδίδεται βέβαια περισσότερο στο γεγονός ότι η κρίση στην ενέργεια έχει κάνει τους πελάτες πολύ πιο επιφυλακτικούς, όχι μόνο λόγω των αυξημένων λογαριασμών, αλλά και της αβεβαιότητας για την διάρκεια των υψηλών τιμών.

Όσο για τις τιμές, αυτές είναι συμπιεσμένες όσο είναι δυνατόν, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όπως μπορούν όσους ενδιαφέρονται.

Επίκεντρο της προσοχής τα παιδιά

Από την πλευρά της η κ. Ιωάννα Δεμιράκη, από το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, τόνισε πως το επίκεντρο της προσοχής φέτος είναι τα παιδιά, μιας και οι παρελάσεις και οι μεγάλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι, φέτος δεν θα γίνουν.

Για αυτό και προσανατολίστηκαν στις παιδικές στολές, αλλά και στα αξεσουάρ για τους μεγάλους, που θέλουν να περάσουν ευχάριστα μερικές ώρες. «Προσπαθούμε πάντα οι επιλογές μας να είναι κάποια ποιοτικά αξεσουάρ, ειδικά για τα παιδιά, μιας και οι στολές δεν είναι αποκλειστικά αποκριάτικες, αλλά τις χρησιμοποιούν και για μεταμφίεση όλο το χρόνο στο παιχνίδι τους» ανέφερε, με τις επιλογές να είναι η μία καλύτερη από την άλλη.

Την ίδια στιγμή την τιμητική του φαίνεται να έχει τα τελευταία χρόνια το face painting, που επίσης είναι διαχρονικό, αλλά προσελκύει το ενδιαφέρον ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, με ολοκληρωμένα σετ για να είναι πιο εύκολη η χρήση τους.

Την Τσικνοπέμπτη φάνηκε να κινούνται περισσότερο τα αξεσουάρ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κορύφωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα γιατί κάποια καταστήματα φαίνεται πως θα κάνουν κάποιες εκδηλώσεις για την αποκριά.

Όπως έσπευσε να διευκρινίζει η κ. Δεμιράκη κλείνοντας, οι τιμές φέτος είναι συγκρατημένες, γιατί τα περισσότερα είδη παραγγέλθηκαν πριν την άνοδο των τιμών, με τον τιμοκατάλογο να έχει μείνει σταθερός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.