Μαθητικη ποδηλατοπορεια για πεντε σχολεια της Κομοτηνης

120 μαθητές διέσχισαν την πόλη και κατέληξαν στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, όπου πραγματοποίησαν μαθήματα αγωνιστικού προσανατολισμού

Μαθήματα αγωνιστικού προσανατολισμού περιλάμβανε η μαθητική ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από πρωτοβουλία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, φέτος σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Rodopi Runners.

Η μαθητική ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής στις 09.00 το πρωί, με συνολικά 120 μαθητές από την Δ’ Ε’ και ΣΤ’ τάξη από 5 σχολεία, του 8ο, 9ο,  10ο, 11ο Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής να καταλήγουν στο Παναθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, όπου πραγματοποιήθηκε ο αγωνιστικός προσανατολισμός.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη του γραφείου Κομοτηνής του Europe Direct ΑΜΘ κ. Ηράκλεια Γκατζίνη, ο στόχος της διοργάνωσης ήταν διπλός φέτος. Πέρυσι είχαν κάνει μόνο την ποδηλατοπορεία, και δράσεις στο Πανθρακικό στάδιο, ενώ φέτος αποφάσισαν να αλλάξουν κάπως την όλη διοργάνωση και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας προσανατολισμού (orienteering) ώστε να αφιερωθεί η μέρα στον αγωνιστικό μαθητικό προσανατολισμό.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες κυρίως δυάδες και τριάδες, με διαφορετικό πρόγραμμα δυσκολίας για κάθε τάξη: η Δ΄ Τάξη είχε έξι σημεία που έπρεπε να βρει, η Ε΄ οκτώ και η Στ΄ δέκα.

Ανάλογα με τη σημεία που έβρισκαν τα σημείωναν, και οι νικητές ήταν αυτοί που κατάφερναν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια νωρίτερα.

Στόχος ήταν η προαγωγή του ομαδικού πνεύματος, να γνωρίσουν τα παιδιά το αγώνισμα του orienteering και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια.

Υγειονομική κάλυψη στη δράση παρείχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.