«Μαθητικα Χοροτραγουδα 2015»

Οι μαθητές του Έβρου αποχαιρετούν την σχολική χρονιά με μία εκδήλωση στο Κάστρο Διδυμοτείχου

Με μία σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στη μουσική, το χορό και το τραγούδι αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Έβρου που εργάσθηκαν για την παράδοση και τον πολιτισμό στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων – σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποίησαν στη διάρκεια του Σχολικού έτους.
 
Συγκεκριμένα η εκδήλωση με τίτλο «Μαθητικά Χοροτράγουδα 2015» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Μαΐου και ώρα 19.30, στο Κάστρο Διδυμοτείχου, κατά την διάρκεια της οποίας οι χορευτικές ομάδες και οι χορωδίες των Σχολείων θα  παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και δρώμενα του τόπου μας και άλλων περιοχών της Ελλάδας.
 
Στόχος της δράσης είναι η προβολή και η ανάδειξη των μουσικοχορευτικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των πολιτιστικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές γνωρίζουν την μουσική και χορευτική παράδοσή μας, αξιοποιούν τη δημιουργική τους έκφραση και συνδέουν το παρελθόν με το παρόν.
 
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συμμετέχει στη διοργάνωση και υποστηρίζει τις εκδηλώσεις των Σχολείων που διοργανώνονται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η Περιφέρεια δίνει την αμέριστη υποστήριξή της σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της γνώσης, του πολιτισμού, της παράδοσης, της ιστορίας, της ενεργητικής συμμετοχής μαθητών και δασκάλων που προετοιμάζουν τη ζωή και το μέλλον.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.