Μαθητες του ΓΕΛ Ξυλαγανης στο Ιασιο της Ρουμανιας

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Στις 8 έως 13 Οκτωβρίου 2017, μια ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής ,στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+201με τίτλο «School without walls» στο οποίο συμμετέχει μαζί, με άλλα σχολεία και Μουσεία από πόλεις τριών χωρών ,το Ζίβιετς της Πολωνίας ,το Ιάσιο της Ρουμανίας και την Τραπεζούντα της Τουρκίας, επισκέφτηκε το Ιάσιο στη Ρουμανία, για επιμόρφωση σύμφωνα με το project.
 
Η ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές Δήμητρα Ντούβα, Αθανάσιο Ντούβα Αθανάσιο της Β τάξης, Ιωάννα Κατεχαλίδου, Μαρία Τερζίδου της Γ τάξης και συνοδούς τον Διευθυντή του ΓΕΛ Ξυλαγανής Ανέστη Ποιμενίδη και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Φίτσου.
 
Η επιμόρφωση αφορούσε, ιστορικές γνώσεις στα Μουσεία που επισκέφθηκαν οι μαθητές, δεξιότητες σχετικά με ξυλογλυπτική  και κατασκευές από πηλό κ.α. καθώς και επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής.
 
Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι καθηγητές και οι μαθητές του «Colegioul Economic Administrativ Iasi» στην «αποστολή» του ΓΕΛ Ξυλαγανής ήταν πολύ θερμή.
 
Η επιμόρφωση καθώς και οι εντυπώσεις  από το ταξίδι στο Ιάσιο ήταν μοναδικές εξ ου και οι συμμετέχοντες περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη δραστηριότητα του project που θα πραγματοποιηθεί στην Τραπεζούντα προς το τέλος Απριλίου του 2018. 

Το Θωρηκτό Αβέρωφ γνώριζαν από κοντά οι μαθητές του ΓΕΛ Ξυλαγανής 

Δοθείσης ευκαιρίας, αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 το Λύκειο Ξυλαγανής πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά από ραντεβού που είχε κλείσει , επισκεύθηκε το Θωρηκτό Αβέρωφ όπου και ξεναγήθηκε από αξιωματικό του πλοίου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του θρυλικού πλοίου κι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.