Μαθητες του Διαπολιτισμικου Γυμνασιου Σαπων διακριθηκαν στον διαγωνισμο Γαλλοφωνιας

Παρουσίασαν μέρος του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας μέσω της Γαλλικής γλώσσας

Τη διαφορά κατάφεραν και έκαναν οι μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης των Σαπών στον φετινό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Γαλλίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων της χώρας.
 
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Σαπών κατάφεραν να διακριθούν με τις παραγωγές τους μέσα από 3.000 συνολικά παραγωγές από όλη την Ελλάδα, ενώ από τα εννέα Γυμνάσια και Λύκεια, που διακρίθηκαν, το Γυμνάσιο Σαπών ήταν ένα από τα συνολικά τρία Γυμνάσια, που βραβεύθηκαν στη Β. Ελλάδα.
 
Το φετινό θέμα του Διαγωνισμού ήταν η προβολή της τοπικής γαστρονομίας κάθε περιοχής μέσα από τη Γαλλική γλώσσα, οπότε οι μαθητές του Γυμνασίου των Σαπών διακρίθηκαν παρουσιάζοντας μέρος του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας μέσω της Γαλλικής γλώσσας.
 
Με την ευκαιρία της διάκρισης αυτής η Διεύθυνση αλλά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς του μαθητές που διακρίθηκαν. Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή:
 
«Θα θέλαμε να συγχαρούμε τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου Βάνα Μπαξεβάνη, Μουσταφά Κιασήφ Μελίς, Οσμάν Πεχλιβάν Μπεϊζά, τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου Πάρη Πουρσανίδη και  Μαρτίνο Γιανγκαμποζίδη και τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου Κουρού Αλή Ασλή, Καμπά Αλή Ραμπιχά, Αρήφ Μεμέτ  Γκυλτζάν, Ισμαήλ Μαχμούτ Εζγκή, Μουστά Ζεϊνέπ, Μουμίν  Σεμπιχά για τη βράβευσή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016 από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
 
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε όλες τους οι προσπάθειες να στέφονται από επιτυχία!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.