Μαθητες του 4ου και του 5ου Γυμνασιου Κομοτηνης παρουσιασαν στο Βελιγραδι τον δικο τους θεατρικο «Δον Κιχωτη»

Μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Σχολείου της Σερβικής πρωτεύουσας

Ο θεατρικός Όμιλος του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από το Τ.Ε.Γ Βελιγραδίου παρουσίασε τη θεατρική παράσταση  «Δον Κιχώτης» του Ισπανού συγγραφέα Μ. Θερβάντες σε διασκευή του Γ. Καλατζόπουλου στο Ελληνικό σχολείο του Βελιγραδίου.

Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου έγινε, λόγω της προβολής ιδεών και αξιών που είναι άμεσα συνυφασμένες με την εφηβική ηλικία, όπως η σπουδαιότητα της φιλίας, η υπομονή, η προσήλωση στις ιδέες και τα ιδανικά μας, η ανάγκη να ονειρευόμαστε και η δύναμη που αποκτούμε όταν ονειρευόμαστε όλοι μαζί.

Παράλληλα η επίσκεψη στο Βελιγράδι, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να ενημερωθούν για την παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στη Σερβία, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους μαθητές της χώρας υποδοχής.

Η Ροδοπίτικη μαθητική αποστολή με την ευκαιρία της παρουσίας της στην πρωτεύουσα της Σερβίας είναι την ευκαιρία την πρώτη μέρα να ξεναγηθεί στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως το Φρούριο Καλεμεγκντάν, τον Πύργο Nebosja (φυλακή και τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου), την Πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο καθώς και στον Δημόσιο Ζωολογικό Κήπο. Επίσης επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων.

Τη δεύτερη ημέρα ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών Νίκολα Tέσλα,  όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρισδιάστατα μοντέλα από τις εφευρέσεις του Σέρβου εφευρέτη και μηχανικού αλλά και να γνωρίσουν το έργο του μέσα από διαδραστικά εκθέματα.

Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφτηκε το Ελληνικό Σχολείου του Βελιγραδίου και παρουσίασε την θεατρική παράσταση « Δον Κιχώτης» αποσπώντας  θερμή υποδοχή από την Ελληνική Ομογένεια με επίσημη εκπροσώπηση από την Ελληνική Πρεσβεία.

Την επομένη πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Νόβι Σαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Εκεί οι μαθητές περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως το Κάστρο Petrovaradin με θέα στον ποταμό Δούναβη, την Πλατεία Slobodan,τον  Καθεδρικό ναό και Δημαρχείο.

Να σημειωθεί ότι Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της θεατρικής ομάδας:  Σαλπιγγίδου Άννα, Γακίδου Άννα, Θεοχαρίδου Δήμητρα από το 4ο Γυμνάσιο και Σοβατζίδου Ευγενία από το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.