Μαθητες του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνης σε ρολο ευρωβουλευτων

Προσομοίωση με τη συνδρομή φοιτητών της Νομικής ΔΠΘ

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», διοργάνωσε με επιτυχία, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, προσομοίωση του Ευρωκοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τη νομοθετική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέδωσε καρπούς, καθώς οι μαθητές, αναλαμβάνοντας ρόλους Ευρωβουλευτών και Υπουργών Κρατών Μελών, σκεπτόμενοι κριτικά, διατύπωσαν τεκμηριωμένες απόψεις και συμμετείχαν ενεργά σε έναν εικονικό νομοθετικό διάλογο.

Καθοδηγητές στην εν λόγω δράση ανέλαβαν εθελοντικά οι φοιτητές Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αντωνόπουλος Γιάννος και κ. Μαγκλάρα Σίλια, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στην εις βάθος κατανόηση της λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

Η ενεργή συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στο οποίο εντάσσεται η παρούσα πρωτοβουλία, υπογραμμίζει την αφοσίωση του σχολείου στην προώθηση της ευρωπαϊκής συνείδησης, της ενεργού συμμετοχής των μαθητών στα δημοκρατικά δρώμενα και της καλλιέργειας δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και δημόσιου λόγου.

Στη δράση έλαβαν μέρος οι δώδεκα μαθητές /-τριες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα (Juniors Ambassadors), είκοσι εθελοντές/-τριες από την Α΄ Λυκείου και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του Προγράμματος (Seniors Abassadors).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.