Μαθητες στις Σαπες υποδεχθηκαν την ανοιξη με τα Χελιδονισματα

Έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενος από τους σεισμούς τουρκικό και συριακό λαό και ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους νεκρούς των Τεμπών

Μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από τις Σάπες καλωσόρισαν μελωδικά την Άνοιξη αναβιώνοντας τα Χελιδονίσματα την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στο πάρκο Σαπών για να τους ευχαριστήσει και να τους ευχηθεί ο ερχομός της άνοιξης εκτός από την αναγέννηση της φύσης να τους φέρει υγεία, πρόοδο και επιτυχία.

Η αναβίωση του εθίμου της Χελιδόνας και το μήνυμα του ερχομού της Άνοιξης έγινε σε συνεργασία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με το μουσικό εργαστήρι «Νότα» και τον μουσικό–καλλιτέχνη Χρήστο Χατζόπουλο.

Τα Χελιδονίσματα είναι έθιμο που σηματοδοτεί την έλευση της Άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών. Τα παιδιά που πλαισίωσαν το έθιμο κατάφεραν με τον ενθουσιασμό και την χαρά τους να μεταφέρουν τον ελπιδοφόρο ερχομό της Άνοιξης, να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενος από τους σεισμούς τουρκικό και συριακό λαό και να ζητήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους νεκρούς των Τεμπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.