Μαθητες στηριζουν το Συλλογο Καρκινοπαθων Δυναμη Ψυχης

Για ακόμα μια χρονιά μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής πραγματοποίησαν δράση για την ενίσχυση του συλλόγου

Εδώ και αρκετά χρόνια, το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής πραγματοποιεί δράσεις για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Δύναμη Ψυχής, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Και ενώ πέρυσι τα Χριστούγεννα, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εξόρμηση, φέτος αυτή επέστρεψε δυναμικότερη, με παιδιά από όλες τις τάξεις του Λυκείου, να δίνουν το παρόν το πρωί της Τετάρτης, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για τον σύλλογο, και συγκεντρώνοντας δωρεές για την ενίσχυση των δράσεών του.

Όπως τόνισε η Αλεξάνδρα Παρασκευούδη, μαθήτρια της Γ Λυκείου, επέστρεψαν, μετά τη διακοπή του κορωνοϊού πέρυσι, για να στηρίξουν το Σύλλογο Καρκινοπαθών.

Οι μαθητές μιλούσαν με τους περαστικούς, τους ενημέρωναν για τις δράσεις του Συλλόγου τόσο στην Κομοτηνή όσο και στους οικισμούς, και συγκέντρωναν χρήματα στον κουμπαρά που υπήρχε στο χώρο για το σύλλογο.

Οι μαθητές είναι χαρούμενοι που μπορούν να συνεχίσουν μια παράδοση που ξεκίνησαν συμμαθητές τους που δεν είναι πια στο σχολείο, ενώ ετοιμάζεται και η επόμενη γενιά να αναλάβει τα ηνία της δράσης, μιας και σε αυτή βρέθηκαν παιδιά της Β Λυκείου και της Α΄ Λυκείου, μαζί με μουσικά όργανα δίνοντας μια μελωδική νότα στο χώρο.

Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου η μαθήτρια τόνισε πως αρκετοί είναι που ανταποκρίνονται και συνεισφέρουν είτε σε μικρότερο, είτε σε μεγαλύτερο βαθμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.