Μαθητες απο την Εσθονια και την Ισπανια στην Κομοτηνη

Φιλοξενούμενοι του 1ου Γυμνασίου - Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ρομποτικής και του Erasmus+, 10 μαθητές από το Ταρτού της Εσθονίας και από το Λος Πάλμας των Καναρίων Νήσων στην Ισπανία με 4 συνοδούς Καθηγητές, φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα, από 6 έως 13 Οκτωβρίου, σε οικογένειες της πόλης μας.

Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, αρωγός πάντοτε σε προσπάθειες προόδου των νέων, αλλά και προβολής της Ροδόπης και της Θράκης γενικότερα, παρέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Οκτωβρίου, φιλοξενία στη αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων, στους μαθητές και καθηγητές από τα προαναφερθέντα κράτη αλλά και στη Διευθύντρια με μέλη του Συλλόγου Καθηγητών και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά για την παρουσία των φιλοξενουμένων, εξήρε τη σημασία του Προγράμματος Ρομποτικής και Erasmus+, και ανεφέρθη σε ιστορικά στοιχεία της περιοχής και στην παρουσία του Ορθοδόξου στοιχείου και των μνημείων της πίστεώς μας, και προέτρεψε τους νέους να διδαχθούν από το μοντέλο ειρηνικής συμβιώσεως.

Ακολούθως, οι Καθηγητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας και τη διάθεση συνεργασίας , ιδιαιτέρως δε για το Πρόγραμμα Ρομποτικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.