Μαθητες απο ολη την Ελλαδα ερχονται στην Κομοτηνη με αφορμη το 1ο Πανελληνιο Διαγωνισμο Γριφων, Λογικης και Μαθηματικων

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής δούλεψαν σκληρά για να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα

Στην Κομοτηνή πραγματοποιείται ο 1ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Γρίφων, Λογικής και  Μαθηματικών το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2019 από το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Ο  διαγωνισμός έχει αποτελέσει πόλο έλξης για μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, καθώς θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 180 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, συμμετοχή έχουν δηλώσει μαθητές από την Κηφισιά, το Μαρούσι, το Κιλκίς, τα Μουδανιά, τη Σιάτιστα,  την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.
 
Την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού πήραν οι καθηγητές του 3ου ΓΕΛ που απαρτίζουν την ομάδα λογικής, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ροδόπης και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Ροδόπης κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα το Σαββατοκύριακο για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών με την ευχή να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια.  

Νικόλαος Φωτιάδης «Αποδεικνύουμε έμπρακτα πως ένα δημόσιο σχολείο μπορεί να υλοποιήσει σημαντικές δράσεις» 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διαγωνισμού, ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής κ. Νίκος Φωτιάδης και με την ιδιότητα του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του διαγωνισμού παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τρίτη  στο γραφείο του στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, δηλώνοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός πως ένα δημόσιο σχολείο αποδεικνύει πως μπορεί να αναλάβει και να υλοποιήσει σημαντικές δράσεις. «Πρόκειται για μία σημαντική δραστηριότητα που έχει αναλάβει το σχολείο, αφού έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας» επισήμανε αρχικά ο κ. Φωτιάδης και ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. «Το δικό μας σχολείο έχει μία παράδοση συμμετοχής σε παρόμοιους αγώνες λογικής. Υπάρχει μία ομάδα συναδέλφων που ασχολείται με το θέμα, η ομάδα λογικής ενώ συχνή ήταν η παρουσία μαθητών μας σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που διοργάνωναν ιδιωτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη.  Έτσι μας ήρθε η ιδέα να το διοργανώσουμε στην πόλη μας έναν αντίστοιχο διαγωνισμό με πανελλήνιο ενδιαφέρον και αυτό βλέπουμε να υλοποιείται» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ.Φωτιάδης. 

Το περιεχόμενο και η μορφή του διαγωνισμού 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο  Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ αποκάλυψε το περιεχόμενο και τη μορφή του διαγωνισμού, που απαρτίζεται από μια σειρά προβλημάτων, γρίφων λογικής και μαθηματικών. Οι μαθητές θα σχηματίσουν ομάδες των 3 μαθητών, θα διαγωνιστούν το Σάββατο σε δύο προκριματικές φάσεις και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός. Ανάλογα με τις επιδόσεις, κάποιες ομάδες θα προχωρήσουν στον τελικό και θα βραβευτούν. Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής. Η συμμετοχή των μαθητών θα είναι δωρεάν. 

Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια οι καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής 

Ο κ. Φωτιάδης μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι ήταν αυτοί που έκανανε μεγάλη δουλειά και αφιέρωσαν πολύ χρόνο για την υλοποίηση του διαγωνισμού. «Για να γίνει αυτό χρειάστηκε πολύ μεγάλη δουλειά και είναι τιμή μου που πλαισιώνομαι με ανθρώπους που συνεργάστηκαν, δούλεψαν και δείχνουν πως ένα δημόσιο σχολείο μπορεί να αναλάβει τέτοιες πολύ ωραίες δράσεις» τόνισε ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ. 

Ανοιχτές στο κοινό οι ομιλίες του Σαββάτου και οι ημιτελικοί και τελικός της Κυριακής 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα υπάρχουν δύο ομιλίες σχετικές με το θέμα του διαγωνισμό, η παρακολούθηση των οποίων όπως  επίσης και των ημιτελικών – τελικών της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής  είναι ανοιχτές στο κοινό της πόλης μας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διαγωνισμού 

Σάββατο 6 Απριλίου 2019 – Πρωί
09:30 Προσέλευση – Εγγραφές
10:00 Ενημέρωση
10:30 Α' Προκριματικός Γύρος Γυμνασίων και Λυκείων
11:30 Μιλώντας για γρίφους…
Α' μέρος: «Οι γέφυρες του Κένιγκσμπεργκ: Από έναν γρίφο μέχρι τη θεωρία γραφημάτων»
Ανδρέας Λύκος, MSc Μαθηματικός, Συγγραφέας
Β' μέρος: «Ορισμένες ιδιότητες του τριγώνου του Pascal»
Ιορδάνης Καράουστας, MSc Μαθηματικός
12:30 Β' Προκριματικός Γύρος Γυμνασίων και Λυκείων
Απόγευμα
17:00 – 19:00 Παράλληλες Δράσεις:
Μουσείο Καραθεοδωρή, Αρχαιολογικό Μουσείο, Περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο

Κυριακή 7 Απριλίου 2019
09:00 Α΄ ημιτελικός Γυμνασίων
09:45 Β΄ ημιτελικός Γυμνασίων
10:30 Τελικός Γυμνασίων – Βραβεύσεις μαθητών
11:30 Α΄ ημιτελικός Λυκείων
12:15 Β΄ ημιτελικός Λυκείων
13:00 Τελικός Λυκείων – Βραβεύσεις μαθητών

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.