Μαθηματα πρωτων βοηθειων στα παιδια των πετρινων κατασκηνωσεων Μαρωνειας απο την Ελληνικη Ομαδα Διασωσης – Παραρτημα Ροδοπης

Τις Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Ροδόπης, ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης της Κατασκήνωσης  για να δείξουν στα παιδιά το ρόλο και το έργο της Ομάδας Διάσωσης αλλά και βασικές τεχνικές που πιθανά να χρειαστούν πάνω στις Α’ Βοήθειες.
Η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια της Α’ Κατασκηνωτικής Περιόδου και φιλοξένησε παιδιά από 6 εώς 12 ετών.

Τα Μέλη του Παραρτήματος της Ε.Ο.Δ.  αφού εξήγησαν στα παιδιά το ρόλο της Ομάδας Διάσωσης τους μίλησαν για ζητήματα που μπορεί ο καθένας από μας να κληθεί να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του, ακόμα και στο σπίτι του, όπως η ρινορραγία και οι αιμορραγίες αλλά και για την προσοχή που πρέπει να δίνουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην έκθεση μας στον ήλιο, στα εγκαύματα και στο κολύμπι μας στη θάλασσα και στα τσιμπήματα. Ταυτόχρονα τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι τον τρόπο κλήσης του ΕΚΑΒ και την αναγκαιότητα της ψύχραιμης και σαφούς διατύπωσης του αιτήματος μας ενώ επισημάνθηκαν και τα λάθη στα οποία εύκολα μπορούμε να υποπέσουμε, αναφορικά με τα παραπάνω θέματα.

Στη συνέχεια λύθηκαν οι απορίες που εξέφρασαν οι μικροί κατασκηνωτές σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδρά κάποιος σε συγκεκριμένα περιστατικά στα οποία οι ίδιοι είχαν βρεθεί αλλά και απορίες σχετικά με αυτά που συγκράτησαν από την παρουσίαση.

Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης του Νομού μας, συνεχώς συμμετέχει σε δράσεις ενημέρωσης του κοινού και ειδικά νέων και μαθητών με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού.
Καλεί λοιπόν και όποιον άλλο φορέα ή άτομο θέλει να οργανώσει αντίστοιχες δράσεις ή να γνωρίσει την ομάδα, να έρθει σε επικοινωνία με τη Γραμματεία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο 6979332088 ή να παρευρεθεί στην εβδομαδιαία συνάντηση της Ομάδας κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (Μαρασλή 1, 3ος όροφος).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.