Μαθηματα που σωζουν ζωες για 10 ατομα στη Ροδοπη

Στην πρεμιέρα των σεμιναρίων Α’ Βοηθειών της ΕΟΔ

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων Α΄ Βοηθειών που έχει ξεκινήσει το τμήμα Πρώτων Βοηθειών του παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
 
Το σεμινάριο με θέμα τη «Βασική Υποστήριξη Ζωής» πραγματοποιήθηκε σε κλειστό τμήμα 10 ατόμων στα γραφεία του συλλόγου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Ροδόπης στο Πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Κομοτηνής από εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι εκπαιδευόμενοι στο θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου ενημερώθηκαν για τον βασικό μηχανισμό αναπνοής και κυκλοφορίας του ανθρωπίνου σώματος. Έγινε ανάλυση του τρόπου προσέγγισης θύματος, εκτίμησης κατάστασης, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε ενήλικα παιδιά και βρέφη, χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, θέση ασφαλείας, πνιγμός και πνιγμονή. Στο πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη όλα τα στάδια της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και της χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή με την επίβλεψη και τις υποδείξεις του εκπαιδευτή της ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.