Μαθηματα που σωζουν ζωες ελαβαν τα παιδια του Κεντρου Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας

Από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Ροδόπης ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης του Κέντρου για να δείξουν στα παιδιά το ρόλο και το έργο της Ομάδας Διάσωσης αλλά και βασικές τεχνικές που πιθανά να χρειαστούν πάνω στις Α’ Βοήθειες.
 
Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης που υλοποιείται αυτήν την περίοδο στην πόλη μας και είναι η 4η συνεχή χρονιά που περίπου 20 παιδιά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού έχουν την ευκαιρεία να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης από το Παράρτημα των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας της Κομοτηνής).
 
Τα Μέλη του Παραρτήματος της ΕΟΔ  αφού εξήγησαν στα παιδιά το ρόλο της Ομάδας Διάσωσης τους μίλησαν για το σεισμό, για ζητήματα που μπορεί ο καθένας από μας να κληθεί να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του, ακόμα και στο σπίτι του, όπως η ρινορραγία και οι αιμορραγίες αλλά και για την προσοχή που πρέπει να δίνουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην έκθεση μας στον ήλιο και στο κολύμπι μας στη θάλασσα. Ταυτόχρονα τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι τον τρόπο κλήσης του ΕΚΑΒ και την αναγκαιότητα της ψύχραιμης και σαφούς διατύπωσης του αιτήματος μας ενώ επισημάνθηκαν και τα λάθη στα οποία εύκολα μπορούμε να υποπέσουμε, αναφορικά με τα παραπάνω θέματα.
 
Στη συνέχεια λύθηκαν οι απορίες που εξέφρασαν οι μαθητές σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδρά κάποιος σε συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και σχετικά με τη δράση του Παραρτήματος και το ρόλο ενός Εθελοντή Διασώστη.
 
Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης του Νομού μας, συνεχώς συμμετέχει σε δράσεις ενημέρωσης του κοινού και ειδικά νέων και μαθητών με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Καλεί λοιπόν και όποιον άλλο φορέα ή άτομο θέλει να οργανώσει αντίστοιχες δράσεις ή να γνωρίσει την ομάδα, να έρθει σε επικοινωνία με τη Γραμματεία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο 6979332088 ή να παρευρεθεί στην εβδομαδιαία συνάντηση της Ομάδας κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (Μαρασλή 1, 3ος όροφος).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.