Μαθηματα Ελληνικων για τους Ιεροδιδασκαλους της Ροδοπης

Από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών

Τον Ιανουάριο η έναρξη ώστε οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Ελληνομάθειας το Μάιο

 
Μαθήματα Ελληνικών ώστε να πάρουν την πιστοποίηση Ελληνομάθειας ξεκινούν από τις 10 Ιανουαρίου οι ιεροδιδάσκαλοι της Ροδόπης, με στόχο να αποκτήσουν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας στις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.
 
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέσω του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, για αυτό και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους στην αίθουσα της Συγκλήτου στην πρυτανεία, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα στην όλη προσπάθεια.  

Μαρία Δημάση «Σημαντικό στοίχημα για εμάς» 

«Είναι ένα σημαντικό στοίχημα για εμάς» σημείωσε η πρόεδρος του τμήματος Παρευξείνιων κ. Μαρία Δημάση, αυτή η νέα συνεργασία της Σχολής και του Τμήματος με το Σύλλογο των Ιεροδιδασκάλων, ο οποίος μέσω του γραφείου μειονοτικής εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ ζήτησε  να γίνουν μαθήματα, ώστε να βελτιώσουν την Ελληνομάθεια των μελών του.
 
«Το αναλάβαμε με πολύ μεγάλη χαρά» σημείωσε, για αυτό και από τις 10 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν συστηματικά μαθήματα Ελληνικών δύο φορές την εβδομάδα για την συντριπτική πλειοψηφία των 35 ιεροδιδασκάλων της Ροδόπης, ώστε να δώσουν εξετάσεις ελληνομάθειας τον Μάιο του 2017. «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό, δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε καν» σημείωσε η κ. Δημάση, επισημαίνοντας πως το τμήμα είναι πιστοποιημένο για αυτές τις εξετάσεις.
 
Παρόλο που τώρα το Τμήμα ξεκινά με τους ιεροδιδάσκαλους της Ροδόπης, στόχος είναι, αν αυτή η προσπάθεια είναι επιτυχημένη, να την επεκτείνει στους ιεροδιδασκάλους όλης της Θράκης. «Επειδή έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τις όμορες περιφερειακές ενότητες, θελήσαμε να ξεκινήσουμε, να προσαρμόσουμε το υλικό μας στην πολιτιστική ταυτότητα τους, και αν όλα πάνε καλά να το επεκτείνουμε στους 87 ιεροδιδασκάλους της Θράκης» σημείωσε η κ. Δημάση, υπενθυμίζοντας πως παράλληλα συνεχίζονται τα μαθήματα και η πρακτική άσκηση στο Ιεροσπουδαστήριο από το τμήμα. 

Βασίλης Συμεωνίδης «Η συνεργασία γίνεται χωρίς καμία χρηματοδότηση» 

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του γραφείου μειονοτικής εκπαίδευσης κ. Βασίλης Συμεωνίδης τόνισε πως η πρωτοβουλία για αυτή την κίνηση ανήκει στους ίδιους τους ιεροδιδασκάλους, οι οποίοι όπως ανέφερε είχαν διπλό αίτημα, την επιπλέον θρησκευτική εξειδίκευση τους αλλά και την βελτίωση της Ελληνομάθειάς τους.
 
Τόνισε δε πως όλη αυτή η συνεργασία γίνεται χωρίς καμία χρηματοδότηση, αλλά το πανεπιστήμιο ανταποκρίθηκε εθελοντικά για την όλη προσπάθεια, δείχνοντας την προθυμία του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του περαιτέρω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.