Μαθηματα αλληλεγγυης και προσφορας απο τους μαθητες του Μειονοτικου Γυμνασιου Λυκειου Κομοτηνης

Έχουν κάνει θεσμό την εθελοντική αιμοδοσία

Για 10η χρονιά πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν ένθερμή πράγμα που αποδεικνύεται από τις 57 φιάλες αίμα που συγκεντρώθηκαν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας που τήρησαν την παράδοση και αιμοδότησαν για 10η χρονιά στο σχολείο μας. Ένα μεγάλο μπράβο και σε αυτούς που έδωσαν αίμα αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν για διάφορους λόγους» σημείωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Μεμέτ Τουνάλπ.

Από την πλευρά της η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Χατζή τόνισε: «Λίγο πριν τη  λήξη της σχολικής χρονιάς  το μάθημα ήταν: αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και προσφορά ζωής μέσω της προσφοράς αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί το ύψιστο δώρο αγάπης για τον συνάνθρωπό μας. Μια πηγαία πράξη προσφοράς που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να χαρίσει ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα παιδιά που προσήλθαν με χαμόγελο και θάρρος για να δώσουν αίμα για πρώτη φορά στη ζωή τους και να αποκτήσουν την κάρτα του εθελοντή αιμοδότη   και τους συναδέλφους που συμμετείχαν ένθερμα. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κιαμήλογλου Μπουλέντ, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης για την ενημέρωση που έκανε στους μαθητές μας σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη της αιμοδοσίας και το προσωπικό από την Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής, δεν σταματά ποτέ, ούτε η ανάγκη να στηρίξουμε τον άνθρωπο, τον διπλανό μας, τον συγγενή, τον ασθενή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.