Μαθηματα Α΄ βοηθειων στο 2ο γυμνασιο Κομοτηνης

Από το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Την Πέμπτη 21/01/2016, μέλη της Ε.Ο.Δ. Ροδόπης παρευρέθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης για παρουσίαση πάνω σε θέματα Α’ Βοηθειών.
 
Περίπου 50 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου αλλά και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του σχολείου για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση Α’ Βοηθειών που πραγματοποίησαν οι Εθελοντές Διασώστες.
 
Η θεματολογία αφορούσε ζητήματα που μπορεί ο καθένας από μας να συναντήσει στην καθημερινότητά του ακόμα και στο σπίτι του, όπως η λιποθυμία, τα κατάγματα, οι αιμορραγίες και ο πνιγμός. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να γνωρίζει ο καθένας μας πως πρέπει να καλεί σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και διευκρινίστηκαν λάθη που πολλοί έχουμε στο μυαλό μας σχετικά με τα παραπάνω θέματα.
 
Στη συνέχεια λύθηκαν οι απορίες που εξέφρασαν οι μαθητές σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδρά κάποιος σε συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και σχετικά με τη δράση του Παραρτήματος και το ρόλο ενός Εθελοντή Διασώστη.
 
Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης του Νομού μας, συνεχώς συμμετέχει σε δράσεις ενημέρωσης του κοινού και ειδικά νέων και μαθητών με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Καλεί λοιπόν και όποιον άλλο φορέα ή άτομο θέλει να οργανώσει αντίστοιχες δράσεις ή να γνωρίσει την ομάδα, να έρθει σε επικοινωνία με τη Γραμματεία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο 6979332088 ή να παρευρεθεί στην εβδομαδιαία συνάντηση της Ομάδας κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (Μαρασλή 1, 3ος όροφος).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.