Μαθημα Αιμοδοσιας παρεδωσαν οι εκπαιδευτικοι της Ροδοπης

Σημαντική η προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Με μεγάλη προσέλευση, όπως κάθε φορά, πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία των εκπαιδευτικών την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Την αιμοδοσία διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Ροδόπης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κομοτηνής, με τα μέλη τους να ανταποκρίνονται με ευαισθησία και αίσθημα συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης.

Το μάθημα αρχίζει από Α

«Τα μέλη μας αγκαλιάζουν εδώ και χρόνια την αιμοδοσία» τόνισε ο Πρόεδρος του Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης κ. Στέφανος Μακρυγιάννης και έτσι έκαναν και την Κυριακή, από νωρίς το πρωί, με συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Το μάθημα αρχίζει από Α, Αλληλεγγύη, Αγάπη, Αιμοδοσία» σημείωσε, που είναι η υπέρτατη προσφορά που μπορεί να κάνει κανείς στον συνάνθρωπό του, σώζοντας μια ζωή. Για αυτό και κάλεσε τους συναδέρφους του εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους πολίτες της Κομοτηνής, να δίνουν αίμα όποτε μπορούν, συμβάλλοντας σε αυτή τη διαδικασία.

Μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης επισήμανε πως αυτή είναι η δωδέκατη συνεχόμενη φορά που η Εκπαιδευτική Κοινότητα διοργανώνει τέτοιας κλίμακας εθελοντική αιμοδοσία.

«Εμείς είμαστε που θα δώσουμε το μάθημα της εθελοντικής αιμοδοσίας ώστε να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε πρωτίστως στους συναδέρφους μας, αλλά και όλη την κοινωνία που χρειάζεται αίμα» σημείωσε, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που υπάρχει πρόβλημα προσέλευσης.

Πρόκειται για μια δράση με αίσθημα κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης σημείωσε ο ίδιος, ενώ ευχαρίστησε τους διευθυντές εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τον κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη και την κ. Μαίρη Κοσμίδου, που ήταν αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες στήριξης του συνανθρώπου, όπως αυτή η αιμοδοσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.