Μαρωνεια: Οι κατοικιες απεναντι απο το στρατοπεδο της Αεροποριας ακομη ψαχνουν καδο

Μία «ευχαριστήρια επιστολή», γεμάτη πίκρα και ειρωνεία, για έναν κάδο που δεν (επαν)εμφανίστηκε ποτέ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τάσος Πίτατζης απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη. Αφορμή και έμπνευση της επιστολής αποτέλεσε η «οδύσσεια» λόγω της έλλειψης κάδου με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι στην περιοχή απέναντι από το στρατόπεδο της Αεροπορίας στη Μαρώνεια προκειμένου να αποθέσουν τα σκουπίδια τους, αλλά και η «οδύσσεια» της επικοινωνίας με τον δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επανατοποθετηθεί ο κάδος, που σημειωτέον είχε τοποθετηθεί εξ αρχής με μέριμνα των ίδιων των κατοίκων της περιοχής και ήταν ιδιόκτητος. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Πίτατζη έχει ως εξής: 

«Ευχαριστήρια Επιστολή»
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ κ. Ι. ΣΤΑΥΡΙΔΗ
 
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
 
θα θέλαμε από τη θέση αυτή να επαινέσουμε την στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους πολίτες που επί χρόνια έχουν επιλέξει να χτίσουν τις θερινές και όχι μόνο κατοικίες τους στην περιοχή της πανέμορφης Μαρώνειας. Με κάθε ειλικρίνεια μπορούμε να βεβαιώσουμε πόσο τα όργανα του Δήμου στέκονται δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτοί στην καθημερινότητά τους, και δίνουν λύσεις άμεσες, δίκαιες και αξιόπιστες.
 
Είμαστε κι εμείς μεταξύ των πολιτών αυτών – έχουμε ανεγείρει την κατοικία μας απέναντι από την Αεροπορία εδώ και πάνω από 15 χρόνια και απολαμβάνουμε τις ομορφιές της Μαρώνειας κάθε χρόνο απαράλειπτα. Λόγω του ότι το σπίτι μας δεν βρίσκεται εντός των ορίων του χωριού, και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο υφιστάμενος τότε δημοτικός κάδος απορριμμάτων είχε καταστραφεί προβήκαμε στην αγορά νέου κάδου με δική μας δαπάνη, ο οποίος βρισκόταν μπροστά από το σπίτι μας για πάνω από 10 χρόνια. Με έκπληξη διαπιστώσαμε φέτος το καλοκαίρι ότι ο κάδος είχε «κάνει φτερά» – και με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τον μετέφερε δημοτικό αυτοκίνητο. Για το θέμα αυτό επιχειρήσαμε 36 φορές να έρθουμε σε συνεννόηση μαζί σας – από τις 36 φορές ευδοκίμησαν οι 5, οπότε και σε κάθε περίπτωση αρχικά μας είπατε ότι «ναι, μας κλέβουν τους κάδους» μέχρι που εν τέλει μας διαβεβαιώσατε ότι θα στέλνατε άμεσα όχημα του Δήμου να φέρει κάδο στο δρόμο μπροστά από το σπίτι μας, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να κουβαλάμε τα σκουπίδια για απόσταση πάνω από 450 μέτρα σε ανηφόρα – κατηφόρα για να τα αποθέσουμε στον πλησιέστερο άλλο κάδο. Από την πρώτη φορά που σας ενημερώσαμε για το θέμα της απώλειας του ιδιόκτητου κάδου μας έχουν περάσει 64 ημέρες πλέον και η θερινή περίοδος βαίνει προς το τέλος της – και κάδος ασφαλώς δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.
 
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε από κοινού με τα αρμόδια όργανα του Δήμου προς τα οποία εις επήκοόν μας δώσατε τη σχετική εντολή να μας φέρουν κάδο, για τη γρήγορη ανταπόκριση όλων σας στο εύλογο αίτημά μας, μια που όπως ήδη είπαμε ο «απωλεσθείς» κάδος ήταν ιδιόκτητος αγορασμένος από εμάς. Άραγε για να γίνει αντιληπτή η ευγνωμοσύνη μας θα έπρεπε να αφαιρέσουμε κάποιον από τους δημοτικούς κάδους που βρίσκονται σε διάφορα άλλα σημεία ; Ή μήπως θα έπρεπε να σας ευχαριστήσουμε ταυτόχρονα και για την σταθερή και αδιάκοπή παροχή του νερού τους μήνες αυτούς; Μάλλον αυτό το θέμα είναι καλύτερα να μη το θίξουμε…
 

Θερμές ευχαριστίες
Με τιμή
Α. Πίτατζης»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.