Μαρμαριτσα: Αγρια ομορφια και καλη μουσικη συνθετουν το τοπιο μιας αξεχαστης καλοκαιρινης εμπειριας

Με αφορμή μια καλοκαιρινή πανσέληνο

Σε μία εποχή που οι «life style» καλοκαιρινές εξορμήσεις έχουν γίνει προνόμιο των λίγων, η Ροδόπη διαθέτει ένα μέρος παρθένο, γεμάτο άγρια και ακατέργαστη ομορφιά, που μπορεί να χαρίσει στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από την παραλία της Μαρμαρίτσας, εκεί όπου έστεκε κάποτε το αρχαίο λατομείο εξόρυξης μαρμάρου στο ρήγμα Μαρώνειας- Μάκρης. Μια παραλία ιδανική για τους φίλους του ελευθέρου κάμπινγκ, για όσους επιθυμούν να γίνουν ένα με τη φύση, να κολυμπήσουν και να εξερευνήσουν τον ενδιαφέροντα βυθό της, σε έναν «μαγικό κόσμο» γεμάτο σκουρόχρωμα νερά, απότομα βράχια, υπέργεια και υπόγεια σπήλαια. Η παραλία της Μαρμαρίτσας βρίσκεται μόλις λίγη ώρα αμέσως μετά το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, αφού ακολουθήσει κανείς ένα χωματόδρομο γεμάτο ελαιόδεντρα. Όσοι αγαπούν την περιπέτεια, τη μοναξιά και το μοναδικό ελληνικό τοπίο θα λατρέψουν σίγουρα τη Μαρμαρίτσα και θα την κατατάξουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους. 

Μεγάλα ονόματα και φέτος κάτω από το φως του φεγγαριού

Στην παραλία της Μαρμαρίτσας, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας θεσμός που αποτελεί όνειρο για κάθε φανατικό της φύσης και της καλής μουσικής, αλλά και για τις ρομαντικές ψυχές. Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, στο φυσικό θέατρο της Μαρμαρίτσας, αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες χαρίζουν κάθε χρόνο αξέχαστες συναυλίες. Το ίδιο ια συμβεί και φέτος με σειρά συναυλιών που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των Ροδοπιτών και -γιατί όχι- όλων των Θράκων.
 
Tην αυγουστιάτικη πανσέληνο του 2011 συνόδευσε στη Μαρμαρίτσα η αγαπημένη Νατάσσα Μποφίλιου με την μπάντα της, ενώ τον Αύγουστο του 2013 ο Ross Daly, πλαισιωμένος από την Κέλυ Θωμά και τον Γιώργο Μανωλάκη παρουσίασε τη μουσική διαδρομή της παράδοσης πολλών ανατολίτικων χωρών. Κάτω από το γεμάτο φεγγάρι του περσινού Αυγούστου, τέλος, βρέθηκαν ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Σοφία Γεωργαντζή, σε μια αξέχαστη εμφάνιση. Φέτος η σκυτάλη δίνεται σε τέσσερα από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής ροκ και έντεχνης σκηνής. Μανώλης Φάμελος, Νίκος Ζιώγαλας, Στάθης Δρογώσης και Οδυσσέας Τσάκαλος, θα συνθέσουν ένα ακόμη υπέροχο σκηνικό στη φυσική σκηνή της Μαρμαρίτσας την Παρασκευή 31 Ιουλίου, τη νύχτα δηλαδή με το μεγαλύτερο φεγγάρι του φετινού καλοκαιριού.
 
Η Μαρμαρίτσα, λοιπόν, αναμένεται να μονοπωλήσει και φέτος το ενδιαφέρον της Θράκης και χάρις στη μοναδικότητα του τοπίου θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές με συντροφιά το φεγγάρι και καλή μουσική.
 
Ραντεβού στη Μαρμαρίτσα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.